'FREXIT' I 'NEXIT'

Els partits d'ultradreta de França i Holanda es llancen a exigir també referèndums sobre la Unió Europea

"Ha sigut una victòria de la llibertat", ha tuitejat Marine Le Pen

Partidaris de deixar la UE celebren els resultats a Londres.

Partidaris de deixar la UE celebren els resultats a Londres. / REUTERS / TOBY MELVILLE

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

L'ona expansiva de la victòria del 'brexit' s'ha fet notar des de primera hora del matí. Sobretot entre els partits euroescèptics d'altres països de la Unió Europea, que ara també reclamen la celebració als seus propis estats de referèndums sobre la pertinença a l'espai europeu.

Líders d'extrema dreta antieuropea han matinat a les xarxes socials per expressar la seva satisfacció. Així, la francesa Marine Le Pen, la líder de l'ultradretà Front Nacional, ha escrit un tuit en què expressava la seva satisfacció per la victòria del 'brexit'. "És la victòria de la llibertat. Com he reclamat des de fa anys, ara hem de portar a terme aquest referèndum a França i en altres països de la UE", ha escrit.

Notícies relacionades

Per la seva part, Geert Wilders el líder del partit d'extrema dreta d'Holanda ha reclamat la celebració al país d'un referèndum sobre una sortida de la Unió Europea. "Els holandesos també tenen dret a un referèndum. Exigim un 'Nexit'", ha declarat en un comunicat.

Durant la campanya, un dels temors de la classe política europea era precisament aquest: l'aparició d'un efecte dòmino que, en ple auge de l'extrema dreta, desperti l'ànsia de sortida de la UE de nombrosos partits euroescèptics.