ACTE PREMEDITAT

El terrorista d'Orlando havia visitat el bar almenys "una dotzena de vegades"

Almenys quatre clients habituals de la discoteca Pulse asseguren haver vist Omar Mateen al club abans de l'atac

lainz34250657   omar mateen was identified by authorities as the160612183349

lainz34250657 omar mateen was identified by authorities as the160612183349

1
Es llegeix en minuts

L'autor de la matança d'OrlandoOrlando que aquest diumenge va matar 49 persones i en va deixar 53 de ferides era client “habitual” del bar en què va disparar, segons han explicat alguns testimonis.

Almenys quatre persones que eren habituals de la discoteca Pulse asseguren haver vist "diverses vegades" Mateen abans que portés a terme l'atac. "A vegades ell anava a un racó i s'asseia i bevia sol, i altres vegades s'emborratxava tant que era sorollós i bel·ligerant", va afirmar un testimoni al diari 'Orlando Sentinel', i a més va assegurar que havia vist Mateen "almenys una desena de vegades" a l'interior del local.

"Realment no parlàvem gaire amb ell, però recordo que a vegades deia coses sobre el seu pare", va afegir el testimoni. “Ell ens havia dit en alguna ocasió que tenia una dona i un fill”, ha afegit.

GORRA FOSCA I MÒBIL A LA MÀ

Kevin West, un altre client habitual de la discoteca, va assenyalar que el presumpte responsable de la pitjor matança amb armes de foc als Estats Units va contactar amb ell mitjançant una aplicació per a dispositius electrònics utilitzada per homosexuals, aproximadament un any abans de l'atac i de manera regular, segons recull el diari 'Los Angeles Times'.

West va afegir que una hora abans de l'atac, quan va deixar un amic al local, va veure Mateen als voltants de la discoteca amb una gorra fosca i un telèfon negre a la mà.

Notícies relacionades

"Va caminar just al meu costat. Li vaig dir 'ei', i ell es va girar i va dir 'ei', i em va saludar amb el cap", va assenyalar West, que després va confirmar davant una foto que li van mostrar oficials de l'FBI que aquella persona era Omar Seddique Mateen.

Fins al moment, les autoritats no han confirmat si Mateen acostumava a visitar locals d'ambient o si era usuari de l'aplicació per a homosexuals.