RECONEIXEMENT DE L'EUROCAMBRA

L'oenagé catalana Proactiva Open Arms, Ciutadà Europeu 2016

El Parlament Europeu premia la tasca d'aquesta associació per contribuir a reforçar l'esperit europeu

El lliurament del guardó es farà el 12 i 13 d'octubre en una cerimònia a Brussel·les

lpedragosa31716284 in this picture made on sunday  oct  25  2015   ar160407191341

lpedragosa31716284 in this picture made on sunday oct 25 2015 ar160407191341 / SANTI PALACIOS

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Proactiva Open Arms, l'oenagé de Badalona que ajuda a rescatar refugiats que arriben a la costa grega a través del mar Egeu, dirigida per Òscar Camps, premi Català de l'Any 2015, penjarà aquest any un guardó més a les seves vitrines, i no un de qualsevol. El Parlament Europeu ha premiat la seva tasca concedint-li el premi Ciutadà Europeu 2016. Es tracta d'un guardó que reconeix cada any persones, grups, associacions o organitzacions excepcionals que lluiten per reforçar els valors europeus, promouen la integració dels ciutadans, faciliten la cooperació transnacional a la Unió Europea i treballen “dia a dia” a favor de la Carta Europea de Drets Fonamentals.

La candidatura, promoguda per eurodiputats catalans de diverses famílies polítiques, aconseguia aquest dimecres colar-se entre les cinquanta seleccionades aquest any per un jurat format per quatre vicepresidents de l'Eurocambra, dos expresidents i diverses personalitats. Entre els promotors del premi, que es lliurarà durant una cerimònia a Brussel·les el 12 i 13 d'octubre, hi ha Ernest Urtasun (ICV), Josep Maria Terricabras (ERC-NECat), Ramon Tremosa (Convergència), Javi López (PSC), Francesc Gambús (Unió), Santiago Fisas (PP) i Ernest Maragall (NeCat).

Notícies relacionades

“Estem molt contents i esperem que aquest premi serveixi per tornar a posar de manifest la necessitat urgent de posar en marxa una missió oficial de salvament de persones al Mediterrani amb fons europeus i que s'habilitin vies legals i segures d'entrada a la UE”, valorava Urtasun, que considera aquest reconeixement un “missatge clar” contra la passivitat del Govern espanyol i la resta de governs europeus i sobre la necessitat d'actuar amb urgència davant la crisi humanitària.

En la mateixa línia ho feia Javi López, per a qui el premi reconeix el treball “excepcional de l'oenagé” i que “amb la crisi dels refugiats la gent va un pas per davant de les institucions”. Entre el mig centenar de premiats figuren altres dues candidatures presentades per eurodiputats espanyols: l'Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) i l'associació guipuscoana d'autisme Gautena.