ALS ESTATS UNITS

L'Associació Nacional del Rifle dóna armes a Hansel, Gretel i la Caputxeta Vermella

Una bloguera conservadora ha sigut l'encarregada de reescriure els contes clàssics dels germans Grimm per a una campanya per a nens

hansel-gretel--620x349

hansel-gretel--620x349

2
Es llegeix en minuts
BEGOÑA GONZÁLEZ / BARCELONA

«El llop s’acostava, amb les mandíbules obertes de bat a bat, fins que de sobte, les seves grans orelles van sentir l’inconfusible so del desbloqueig del fiador d’una escopeta. Els seus grans ulls van mirar cap avall i va veure que la iaia tenia una escopeta apuntant-lo directament a ell. El llop es va adonar aleshores que l’àvia no s’havia espantat, i que lluny d’això, havia sigut capaç d’agafar l’escopeta per protegir-se a si mateixa i casa seva. ‘No crec que em mengis avui’, va dir l’àvia, ‘i no et menjaràs a ningú més’, li va assegurar». Així ha tergiversat Amelia Hamilton, una «bloguera conservadora» com ella mateixa es defineix abans de cadascun dels relats, un clàssic de la majoria d’infàncies.

    La manera com Hansel i Gretel eviten ser devorats per la bruixa de la casa de caramel o com la Caputxeta Vermella i la seva àvia es desfan soles del llop dolent són tan sols dues de les històries que l’Agència Nacional del Rifle nord-americana (NRA) ha reescrit per promoure les armes entre els menors i el seu ús segur. 

Experimentats tiradors

L’autora de la Sèrie Patriòtica de Contes Infantils imprimeix un gir radical en els relats dels germans Grimm, ja que converteix els seus personatges, com Hansel i Gretel, en experimentats caçadors i hàbils tiradors capaços de treure’s sols les castanyes del foc i fins i tot salvar altres menors que, per descomptat, anaven desarmats i havien caigut en la trampa del dolent. «Afortunadament, els havien ensenyat com fer servir una pistola i havien anat de caça amb els seus pares des de ben petits», es pot llegir en el conte, no sense reparar en l’explícita moralina.

    En els dos relats, els personatges, menors però molt hàbils, són capaços de salvar les seves vides i les dels altres gràcies als seus rifles. En el cas de Caputxeta Vermella, n’hi ha prou amb el simple fet de treure el rifle per protegir l’àvia del llop. «Oh, com odiava el llop que les famílies haguessin après a defensar-se per si mateixes», afirma el conte. L’autora assegura que la seva versió és millor per educar perquè «el conte original és molt violent, i els nens aprendrien més sobre seguretat si es poguessin evitar les situacions que s’hi exposen», va afirmar en una entrevista del programa de la NRA Cam & Co.

Notícies relacionades

    Segons la NRA, afegir armes als contes és bo, educa i ajuda les famílies a inculcar els valors de la possessió d’armes als més petits. Malgrat la polèmica suscitada el mes de febrer passat per un informe del Violence Policy Center (VPC) que denunciava l’excessiva direcció cap als menors de les campanyes publicitàries de la indústria armamentística, la NRA no oculta les seves intencions. 

    Aquell informe avisava de l’alarmant augment de productes dirigits als nens de primària, d’entre 6 i 12 anys, com pistoles dissenyades específicament per a tiradors poc corpulents, i fins i tot armes de color rosa per a les nenes.