A FLORIDA

Una mare defensora de les armes rep el tret accidental del seu fill de 4 anys

Jamie Gilt havia presumit el dia abans de les habilitats del nen per disparar

jamie-gilt

jamie-gilt

1
Es llegeix en minuts

Una mare de 31 anys, ferotge defensora de les armes als Estats Units, ha rebut el tret accidental del seu fill de 4 anys. La policia del comtat de Putnam, a Florida (EUA), està investigant com el nen va tenir accés a la pistola. A Florida, tenir una arma és legal, però està penat tenir-la carregada en un lloc al qual pugui tenir accés un menor.

Els fets van passar aquest dimarts al nord de Florida, quan Jamie Gilt, de 31 anys i veïna de Jacksonville, conduïa el cotxe amb el seu fill al seient del darrere. La dona portava al vehicle una pistola del calibre 45. Sembla que el nen la va agafar, la va disparar accidentalment i va ferir la mare. Una patrulla de la policia va veure el cotxe parat a la carretera i la dona movent-se frenèticament. A l'acostar-s'hi, els agents van veure que havia rebut un tret per l'esquena i la bala havia sortit per la zona de l'estómac.

Gilt va explicar que el seu fill l'havia disparat accidentalment. La dona va ser traslladada ràpidament a l'hospital i el seu estat és estable, segons ha informat la policia, que espera que es recuperi per interrogar-la. Les autoritats investiguen per què el nen va tenir accés a l'arma i per què aquesta estava carregada i sense fiador. "La decisió d'imputar càrrecs criminals es prendrà després de parlar amb la víctima", ha apuntat l'oficina del xèrif.

El nen, que no va resultar ferit, es troba actualment amb uns familiars, encara que els serveis de protecció de menors de Florida també han sigut informats per fer un seguiment del cas.

"ELS NOSTRES SABEN DISPARAR" 

Notícies relacionades

Es dóna la circumstància que Jamie Gilt és una ferotge defensora de l'ús de les armes i contrària a les mesures de control que defensa el Govern de Barack Obama. 

La dona exposava el seu amor a les armes en una pàgina de Facebook personal i en una altra anomenada 'Jamie Gilt for gun sense', els continguts de la qual ja no estan accessibles. El dia anterior a l'incident, Gilt havia tingut un debat amb detractors de les armes i havia presumit de les habilitats del seu fill petit per disparar. "Tots els nostres saben com disparar. Fins i tot el meu nen de 4 anys s'emociona quan dispara la .22", va escriure.