El president italià informa d'un naufragi amb centenars de morts al Mediterrani

Fins al moment les autoritats només han aconseguit rescatar 29 persones amb vida

  / REUTERS

 
abertran33586658 la10 lampedusa  italia  18 04 2016   fotograf a fa160418152907

/

2
Es llegeix en minuts

Just un any després del tràgic naufragi en què van morir gairebé 800 persones de les quals només es van trobar 58 cossos, quatre vaixells que transportaven més de 400 immigrants, majoritàriament somalis, etíops i eritreus, han bolcat al mar Mediterrani mentre intentaven arriba a les costes del sud d'Europa, segons ha anunciat el president de la República italiana, Sergio Matarella. El mandatari ha anunciat aquest dilluns que "hi ha hagut una tragèdia al Mediterrani en què podrien haver mort diversos centenars de persones".

L'emissora en àrab de la BBC ha informat del succés, que es tem que es pugui considerar una altra gran tragèdia marina per la gran quantitat de morts. Segons el mitjà de comunicació, els immigrants "anaven a bord de quatre vaixells que han quedat destrossats".

Un corresponsal de la 'BBC' a Kenya ha explicat que ha parlat amb els familiars de tres joves de Somàlia la família dels quals ha assegurat que podrien estar entre els immigrants ofegats.

SORTIDA D'EGIPTE

L'ambaixador de Somàlia a Egipte ha assegurat que s'estan fent totes les comprovacions possibles sobre com ha passat l'incident, del qual segons la premsa del país africà, els equips de rescat només han aconseguit rescatar 29 de les 400 persones a bord. Les xarxes socials han fet córrer la notícia, encara sense confirmar, que l'embarcació que ha naufragat va sortir d'Egipte i es dirigia a Itàlia.

Però no ha sigut l'únic naufragi. Sis cossos han sigut recuperats d'un altre enfonsament al canal de Sicília, a unes 20 milles de la costa de Líbia. Durant l'operació s'han rescatat 108 persones.

LES REACCIONS

El secretari de la Lliga Nord Matteo Salvini ha instat els altres membres polítics a tenir present la tragèdia per poder evitar-ne d'altres. "S'han enfonsat vaixells al Mediterrani i hi ha més de 400 immigrants desapareguts. Més sang a la consciència dels traficants de persones, més sang a la consciència dels còmplices de la falsa bona política", ha dit.

Notícies relacionades

El ministre d'Exteriors, Paolo Gentiloni, ha afegit que aquests enfonsaments són una altra raó per dir a Europa  que "no s'han de construir murs, sinó redoblar esforços". "Comencem aquí i avui a parlar d'aquesta migració compacta que Itàlia ha proposat a la UE", ha afegit.

Aquest matí el prefecte Vittorio Piscitelli, comissionat especial del Govern per a les persones desaparegudes, ha assegurat en relació amb el naufragi de l'any passat que "s'ha demanat a l'Armada que porti a terme la recuperació del vaixell pesquer, carregat d'immigrants, que es va enfonsar fa exactament un any davant les costes de Líbia". Les operacions haurien de finalitzar amb l'amarratge i el transport d'aquest vaixell enfonsat al port d'Augusta a finals d'abril. A continuació, començarà la tasca d'identificació dels prop de 400 cadàvers que segueixen dins la bodega del vaixell, segons va explicar en el programa Voces de Radio Rai 1.