Les autoritats belgues tornen a demanar ajuda per identificar el terrorista del barret

La fiscalia fa públic un vídeo que mostra el recorregut que va fer a peu el gihadista després de les explosions a l'aeroport

Vídeo de la policia belga

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia Federal belga ha fet una nova crida ciutadana per localitzar el tercer terrorista que va atemptar contra l'aeroport de Brussel·les-Zaventem el 22 de març, conegut com 'el terrorista del barret'.

"En el marc dels atemptats de Brussel·les, la Fiscalia Federal vol que la població col·labori", ha assenyalat en roda de premsa el portaveu del Ministeri Públic, Eric van der Sypt, que ha explicat que l'ordre de recerca, les fotografies i el vídeo del seu recorregut estan disponibles a la pàgina web de la policia federal.

La fiscalia ha explicat que el terrorista, que no va arribar a fer esclatar la seva càrrega explosiva, va abandonar l'aeroport a peu i va arribar caminant fins a prop del barri de les institucions comunitàries a Brussel·les, on una càmera de seguretat el va captar per última vegada a les 9.50 (hora local).

El vídeo penjat a la web policial reuneix les imatges captades per diverses càmeres de seguretat des de la sortida del terrorista de Zaventem fins que s'acosta al barri europeu.

En el vídeo s'observa com l'home del barret surt de l'aeroport vestit amb una jaqueta clara i passa a prop de l'Hotel Sheraton, després gira a la dreta cap a un aparcament i la zona esquerra de l'aeròdrom.

MÀNIGUES DE CAMISA

Continua caminant a través de la ciutat de Zaventem, ja sense jaqueta, i posteriorment se'l veu en una altra cruïlla de carrers, amb les mànigues de la camisa doblegades i parlant per telèfon. La fiscalia ha precisat que la jaqueta de què es va desfer pel camí és clara i porta una caputxa fosca per dins, i alerta que, si es trobés, podria donar "una informació inestimable" als investigadors.

Pel que fa a la camisa que portava el terrorista, la fiscalia ha indicat que sembla de color blau clar i amb colzeres, i afegeix que també duia pantalons foscos sabates marrons amb sola blanca. El fiscal Thierry Wetz ha demanat que qualsevol persona que veiés la jaqueta o el terrorista mentre s'escapava es posi en contacte amb la fiscalia o amb la policia.

Notícies relacionades

Les autoritats belgues han identificat fins ara tres dels autors dels atemptats de Brussel·les, que van causar 32 morts. Els dos suïcides de l'aeroport eren Najim Laachraoui i Ibrahim el-Bakraoui, mentre que el terrorista que es va fer esclatar a la parada de metro de Maelbeek va ser identificat com a Khalid el-Bakraoui, germà d'Ibrahim.

L'individu sobre el qual la fiscalia ha llançat la crida, apareixia amb barret en una imatge captada per les càmeres de seguretat amb els dos suïcides de l'aeroport.