Així ballava en una discoteca de Brussel·les el terrorista Salah Abdeslam

Les imatges, inèdites fins ara, van ser captades per dos amics i entregades a la CNN amb la condició de l'anonimat

Així ballaven el terrorista Salah Abdeslam i el seu germà Brahim en una discoteca de Brussel·les uns mesos abans de participar en els atemptats de París. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

La cadena nord-americana CNN ha publicat un vídeo dels germans Abdeslam, Brahim i Salah, presumptes autors dels atacs de París del novembre passat, en què se'ls pot veure disfrutant d'una festa en un club nocturn a Brussel·les.

Brahim Abdeslam, clarament visible, balla amb un cigarret a la mà mentre conversa animadament amb una noia rossa, mentre que el seu germà més jove, Salah, vestit amb una dessuadora taronja, rapeja amb un grup d'amics al fons.

El vídeo correspon al 8 de febrer del 2015, a penes vuit mesos abans que Brahim fes detonar una bomba suïcida en un cafè de la capital francesa, atac que va formar part d'una sèrie d'atemptats que van causar 130 morts i uns quants centenars de ferits a París.

Salah, membre de la cèl·lula terrorista del grup gihadista Estat Islàmic, que va reivindicar els atemptats, va ser l'únic que va sobreviure als atacs, i va estar diversos mesos fugit fins que va ser arrestat fa unes setmanes a la capital belga.

Dos amics, que van filmar el vídeo, van sortir de festa amb Salah i Brahim aquella nit del febrer del 2015 i van compartir la seva història amb la CNN, amb la condició d'ocultar les seves identitats.

Amb noms falsos, "Karim" i "Rachid" asseguren a la cadena que Brahim era el més seriós dels dos germans, mentre que Salah era un amant de la diversió.

BROMES, JOCS I FESTES

"Eren bona gent. Suposo que es podria dir que van viure la vida al màxim", va dir "Rachid" a la CNN, i "Karim" va afegir que havia sigut testimoni de les seves bromes, els seus jocs de cartes i les seves festes.

"En tot cas, (a Salah) li agradaven les dones. Li agradava molt lligar i he sentit que tenia una nòvia en un moment donat", va afegir.

Rememorant el que ha passat l'últim any, els dos amics coincideixen que després d'aquella nit els germans Abdeslam van començar a canviar.

Notícies relacionades

"Aquesta va ser l'última vegada que els vaig veure beure. Brahim va començar a ser més religiós. Assistia a les oracions dels divendres a la mesquita i a més resava a casa", va explicar "Rachid".

No obstant, els dos amics van assegurar que no havien sigut conscients de la transició dels germans cap al radicalisme, i van afegir que no han sigut interrogats en relació amb les investigacions que s'estan portant a terme sobre els atemptats.