Una biografia de Blair revela que va ser amant de l'exdona de Murdoch

La sortida del llibre coincidirà amb el quart casament del magnat de la comunicació

icoy33011134 160301213207

icoy33011134 160301213207

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Rupert Murdoch tornarà a convertir-se aquest cap de setmana en un home casat. El casament entre el magnat dels mitjans de comunicació i l'exmodel Jerry Hall tindrà lloc a l'església de Saint Bride a Londres. El temple es troba a Fleet Street, l'antic carrer de la premsa i és per tradició la seu espiritual dels periodistes britànics. Serà el quart casament de Murdoch, que als 84 anys torna apostar per una institució que li ha comportat algunes penes.

De l'últim i el més sonat parla precisament el llibre que aquest dijous publica el periodista d'investigació Tom Bower. Es tracta d'una biografia de Tony Blair, ('Promeses trencades: Tony Blair. La tragèdia del Poder'), en què Bower narra els detalls de la nit secreta entre l'exprimer ministre laborista britànic i la llavors dona de Murdoch, Wendi Deng, que va acabar amb el matrimoni d'aquests últims.

D'acord amb la recopilació avançada per el 'Daily Mail', Blair, que és padrí d'una de les filles de Murdoch i Deng, es va trobar amb el magnat a Amèrica el 2011, poc després del tancament del diari 'News of the World' i l'escàndol de les escoltes.

A LONDRES I A CALIFÒRNIA

L'expremier i Deng, de 43 anys, van posar rumb a la Xina, el país natal d'ella, en un viatge de negocis. La relació es va anar estrenyent i després del viatge, Blair va visitar Deng en dues ocasions a casa seva, a Londres. Aquell mes d'agost va ser vist només amb ella en un club del barri de Mayfair.

La següent cita coneguda va ser en ranxo dels Murdoch, a prop de Carmel a Califòrnia. Deng va rebre Blair a soles i junts van passar la nit, després de dir-li al seu marit que estaria amb una amiga. La trobada va tenir lloc el 23 d'abril del 2013. L'endemà Blair es va trobar amb Murdoch a Los Angeles per demanar-li diners per a una de les seves fundacions.

Notícies relacionades

El magnat es va assabentar del que passava sense ell saber-ho, quan la policia, investigant l'escàndol de les escoltes, va trobar els correus de Deng, on hi havia indicis d'una relació molt pròxima amb el seu entrenador de tennis, amb el fundador de Google, Eric Schmidt, i amb Blair. A aquest últim deia que la trobava molt a faltar i parlava el seu “bon cos” i de les seves “cames realment maques”.

DIVORCI FULMINANT

El mateix Murdoch ha explicat com va interrogar els treballadors del ranxo i aquests van confirmar la presència del britànic. El divorci va ser fulminant. Poques hores després de l'anunci, Blair va trucar a Murdoch per negar l'afer. La conversa va ser breu i el magnat no ha tornat a acceptar les seves trucades. Blair segueix casat i parla de tant en tant amb Deng per telèfon.