La sequera amenaça amb la mort 58.300 nens a Somàlia

La crisi de l'aigua que castiga el continent africà posa en alerta l'ONU

Una dona amb el seu bebè mentre fa cua per aconseguir aliments en un campament per als desplaçats de Mogadiscio (Somàlia).

Una dona amb el seu bebè mentre fa cua per aconseguir aliments en un campament per als desplaçats de Mogadiscio (Somàlia). / HANDOUT (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Més de 50.000 nens somalis podrien morir a causa de la greu sequera que afronta el continent africà segons dades de l'Organització de les Nacions Unides (ONU).

Una greu alerta emesa per l'oficina humanitària de l'ONU va advertir que la situació de desnutrició és "alarmant" i va afegir que gairebé un milió de somalis, un de cada 12, ha de "lluitar" per satisfer mínimament les seves necessitats alimentàries. La sequera que castiga el continent sencer i en especial països com Somàlia ha sigut agreujada en part pel fenomen climàtic d''El Niño' que ha afectat l'Àfrica oriental i meridional.

Les àrees més afectades del país són la zona de Puntlàndia i l'autodeclarada república de Somalilàndia, i gran part dels afectats són gent que va haver d'abandonar les seves localitats d'origen a causa del conflicte que ha devastat el país. En total, més del 40% d'una població de 4,7 milions de persones necessiten en l'actualitat ajuda humanitària, i a causa de l'agreujament de les condicions, molta més gent està en risc de necessitar ajuda i fins i tot està al límit de la crisi, segons el coordinador Humanitari de les Nacions Unides a Somàlia, Peter Clercq.

58.300 NENS EN PERILL

Notícies relacionades

Recalcant sobretot la situació dels més petits, Clercq va assegurar que al voltant de 58.300 nens moriran si no són tractats immediatament, i va instar les oenagés i fundacions a recaptar més fons per poder prestar l'ajuda amb la màxima rapidesa possible. 

Malgrat les dures xifres de Somàlia, la resta del continent afronta amb iguals necessitats aquesta crisi de l'aigua i s'estima que més de deu milions de persones necessiten assistència alimentària a Etiòpia i Zimbàbue segueix amb l'alerta després d'haver sigut declarada zona catastròfica a causa de les sequeres.