Mèxic deté el 'Chapo' Guzmán

El narcotraficant va protagonitzar una fuga de pel·lícula de la presó fa sis mesos

lainz32341885 mex08  los mochis  m xico   08 01 2016   primera i160108230932

lainz32341885 mex08 los mochis m xico 08 01 2016 primera i160108230932 / STR

1
Es llegeix en minuts
Toni Cano

“Missió complerta: el tenim. Vull informar els mexicans que Joaquín Guzmán Loera ha sigut detingut”. Amb aquest tuit, el president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, ha informat aquest divendres que el narcotraficant més poderós de la història ha sigut capturat una altra vegada, mig any després de la seva fuga del penal més segur del país.

El president s'ha arrogat amb aquest missatge, i un altre d'agraïment al gabinet de Seguretat, tot el protagonisme de la recaptura i ha deixat a l'expectativa els mexicans per saber-ne més detalls. Les primeres versions extraoficials indiquen que el 'Chapo' Guzmán ha sigut detingut al seu estat natal de Sinaloa, escombrada els últims mesos per la Marina, l'Exèrcit i la policia.

Cinc morts

Notícies relacionades

El Ministeri de Marina ha informat poc abans que en un operatiu als Mochis, en aquell estat nord-occidental de Sinaloa, “presumptes integrants de la delinqüència organitzada” han agredit a trets “personal de la Marina”. Cinc agressors han perdut la vida i sis persones més han sigut detingudes, ha assenyalat el Ministeri en el seu comunicat. Probablement, la detenció del ‘Chapo’ es va registrar durant, o com a conseqüència, d'aquests fets.

Aquell comunicat de Marina també explica que aquell tiroteig als Mochis es va produir arran d'una denúncia ciutadana que assenyalava que en una casa es trobaven persones armades.