40 detinguts a l'Iran per l'atac i l'incendi de l'ambaixada saudita a Teheran

La legació ha sigut assaltada durant les protestes per l'execució a l'Aràbia Saudita del clergue xiïta dissident Nimr Baqir al-Nimr

embajada-saud

embajada-saud / MOHAMMADREZA NADIMI (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Quaranta sospitosos de participar ahir a la nit en l'assalt i l'incendi de l'Ambaixada de l'Aràbia Saudita a Teheran durant les protestes per l'execució al país saudita del clergue xiïta dissident Nimr Baqir al-NimrNimr Baqir al-Nimr han sigut detinguts, informa avui el fiscal de la capital iraniana, Abas Yafari Dolatabadí.

Dulatabadí ha dit que, "fins ara, s'ha identificat i detingut 40 persones en relació amb l'incident d'ahir a la nit, que va acabar amb l'incendi de l'Ambaixada de l'Aràbia Saudita", segons informa l'agència local iraniana de notícies Mehr. Les investigacions sobre aquest assumpte continuen, ha dit Dulatabadí.

Dissabte a la nit, un grup de manifestants va atacar i va incendiar l'ambaixada saudita a Teheran en protesta per l'execució d'Al-Nimr, destacat líder xiïta, i contra el règim de la família Saud al país.

Segons l'agència iraniana Isna, els manifestants es van reunir davant la legació diplomàtica i van corejar consignes contra l'Aràbia Saudita. Alguns van entrar a l'edifici diplomàtic, que es incendiar pel llançament de còctels molotov, tot i que el foc va ser sufocat pels bombers.

Notícies relacionades

El Ministeri d'Exteriors iranià va fer una crida a la calma després que la policia dispersés els manifestants i va emetre un comunicat en què demanava respecte per a les ambaixades.

Al-Nimr va ser executat ahir després que a l'octubre el Tribunal Suprem confirmés la seva pena de mort per desobeir les autoritats i instigar a la violència sectària.