TRAGÈDIA A L'ÀFRICA SUBSAHARIANA

Una explosió en un magatzem de gas causa desenes de morts a Nigèria

La deflagració va afectar nombroses persones que carregaven bombones per a les festes

Un testimoni assegura que un camió que descarregava butà va originar el desastre

1
Es llegeix en minuts
EFE / LAGOS

Desenes de persones han mort a la ciutat nigeriana de Nnewi a l'explotar un camió en un magatzem de gas mentre els clients s'aprovisionaven per a les festes nadalenques, ha informat avui la Presidència del país africà en un comunicat.

"El president Muhammadu Buhari ha expressat la seva profunda tristesa per la pèrdua de desenes de persones a l'estat d'Anambra, després d'una explosió industrial de gas que es va produir a poques hores del dia de Nadal", diu el text de l'administració presidencial. Aquest balanç oficial contradiu la xifra de vuit morts oferta poc abans per la Policia, que havia desmentit informacions aparegudes a la premsa local que elevaven a més de 100 el nombre de morts en el sinistre, que va tenir lloc divendres al municipi de Nnewi de l'estat d'Anambra, al sud-est del país. 

"ALARMANT I FALS"

El portaveu policial, Ali Okechukwu, havia qualificat d'"alarmant i fals" el balanç de víctimes donat inicialment pels mitjans, i va insistir en la correcció de la xifra de la Policia. "Després de l'incident hem confirmat la mort fora del recinte de l'empresa (de gas) de sis persones. Dos cossos més, el d'una dona i el seu fill, van ser trobats després en un edifici contigu", ha agregat el portaveu de la Policia. Sis persones més van resultar ferides de gravetat i van ser transportades a hospitals de la zona, segons aquesta font. 

Notícies relacionades

No obstant, el balanç ofert per la Presidència s'acosta més al que havia avançat en un primer moment la premsa i alguns testimonis. A més de provocar la mort de diverses persones, l'explosió va destruir nombrosos edificis i va cremar una cinquantena de vehicles que es trobaven al costat de la planta de gas. El foc -causat per una forta explosió de gas- va ser extingit després de "grans esforços" pels serveis d'emergència, va afirmar el director dels bombers a l'estat d'Anambra, Innocent Mbonu. 

GAS PER A LES FESTES

"Un camió que descarregava gas va causar l'explosió", ha explicat a Efe Joe Okeke, veí de Nnewi, una ciutat industrial situada a la part meridional del país majoritàriament cristià. Aquest veí, que va anar al lloc de l'explosió després de l'accident, va explicar a Efe que, en el moment del sinistre, desenes de clients omplien les bombones de gas per cuinar durant les vacances nadalenques. Entre els afectats pel sinistre hi ha clients, treballadors de la planta, conductors que circulaven per la zona i veïns que han vist com les seves cases quedaven derruïdes.