Més de cent morts en una onada d'atemptats a París

Dos terroristes i un centenar d'ostatges a la sala de festes Bataclan moren en els atacs a la capital francesa

Les persones s’escalfen amb mantes tèrmiques de protecció després de ser alliberats de la sala de concerts.

Les persones s’escalfen amb mantes tèrmiques de protecció després de ser alliberats de la sala de concerts. / REUTERS/PHILIPPE WOJAZER (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Sis punts de la capital francesa han sigut blanc d'una onada d'atemptats aquest divendres a la nit a París, en què han mort més d'un centenar de persones. El focus principal ha sigut la sala d'espectacles Bataclan, on els atacants han retingut un centenar d'ostatges, segons fonts de la investigació, que han perdut la vida en els atacs. Dos terroristes també han mort arran de la intervenció de la policia al recinte. Davant l'extrema gravetat dels fets, França ha declarat l'estat d'emergència.

Un altre dels punts on s'han perpetrat els atemptats es troba a pocs centenars de metres, al districte X, al costat del  restaurant 'Le Petit Cambodge', al carrer Alibert. Posteriorment, els terroristes es van encaminar cap a un altre local situat a prop del canal Saint Martin, a l'est de la capital, anomenat 'Bonne Biere' i van obrir foc sobre els clients que estaven a la terrassa.

Notícies relacionades

Segons va relatar a Efe un testimoni presencial, Florian Guerrier, propietari d'un bar veí, els autors dels trets van ser dos individus, que anaven amb la cara descoberta, i que portaven armes automàtiques i obrien foc sobre les seves víctimes "a boca de canó".

Un testimoni, que era a la sala Bataclan, va declarar a l'emissora France Info que els tiradors havien cridat "Al·là és gran"