AL VATICÀ

El Papa carrega contra les empreses que paguen als seus treballadors en negre

Francesc ha demanat als presents que "no faltin les subvencions indispensables per als treballadors desocupats i les seves famílies"

El Papa també ha demanat que no falti mai l’assegurança per la vellesa, la malaltia o les lesions a la feina

El Papa també ha demanat que no falti mai l’assegurança per la vellesa, la malaltia o les lesions a la feina / EFE / ETTORE FERRARI

1
Es llegeix en minuts

El Papa ha carregat aquest dissabte contra les empreses que paguen als seus treballadors en negre al mateix temps que ha denunciat la precarietat laboral durant una trobada amb els dirigents i treballadors de l'Institut Nacional de Seguretat Social a Itàlia.

"Si la situació és de desocupació, d'injustícia social, de treball en negre, de precarietat en el treball, si tinc una feina que va només de setembre a juny. Aquesta precarietat succeeix avui, ¿com puc descansar llavors?", ha inquirit Francesc.

Durant la trobada a la plaça de Sant Pere del Vaticà, el Papa ha demanat als presents que "no faltin les subvencions indispensables per als treballadors desocupats i les seves famílies".

ALTRES DEMANDES

Notícies relacionades

A més ha dit que entre les seves prioritats hi ha d'haver una "atenció privilegiada pel treball femení, així com l'assistència a la maternitat que ha de tutelar sempre la vida que neix i a qui la serveix quotidianament". Així mateix ha demanat que "no falti mai l'assegurança per la vellesa, la malaltia o les lesions en el treball".

"El dret, la pensió és un dret, perquè d'això es tracta", ha clamat. Francesc ha especificat durant la seva al·locució que el descans laboral no es refereix només "al descans que és sostingut i legitimat per una àmplia sèrie de prestacions socials" sinó també a una dimensió de l'ésser humà "que no li falten les arrels espirituals". Per això el Papa ha arribat a la conclusió que l'exigència de santificar el descans es converteix en un "temps que permeti cuidar la vida familiar, cultural, social i religiosa".