CRISI MIGRATÒRIA A EUROPA

Més de 12.600 refugiats arriben a Eslovènia en 24 hores

Les arribades al petit país balcànic superen el rècord registrat a Hongria al mes de setembre

1
Es llegeix en minuts

Més de 12.600 migrants i refugiats han arribat a Eslovènia en 24 hores, ha anunciat aquest dijous la policia eslovena, en el que suposa un rècord d'arribades que supera els nivells registrats a Hongria en el punt més àlgid de la crisi migratòria a Europa, el setembre passat.

Aquest matí a les 4.00 GMT (5.00 hores a Espanya), un total de 34.131 migrants havien entrat a Eslovènia des de dissabte, data de l'arribada del flux d'immigrants en aquest petit país balcànic, davant els 21.455 que hi havien arribat el dia anterior a la mateixa hora, xifra que suposa un augment de 12.676 persones en 24 hores, informa AFP.

Eslovènia, un petit país de dos milions d'habitants, està desbordat per aquesta afluència, alhora que més de 10.000 migrants esperaven aquest matí al seu territori poder continuar la seva ruta cap a Àustria i després Alemanya.

El flux seguirà creixent: de "2.000 a 3.000" migrants esperaven aquest dijous al matí entrar a Eslovènia des de Croàcia pel sector de Rigonce/Harmica, ha indicat la policia eslovena.

AJUDA EUROPEA

Eslovènia, que ha fet una damanda amb urgència d'ajuda europea, ha de rebre aquesta tarda la visita del comissari europeu per a les Migracions, Dimitris Avramópulos, a qui expressarà les seves necessitats.

Notícies relacionades

El país s'ha convertit des de dissabte passat en la principal via d'entrada de migrants a la zona Schengen a l'Europa central des que Hongria va tancar la seva frontera amb Croàcia per on transitava prèviament el flux de refugiats.

El 23 de setembre, Budapest va registrar el rècord de 10.046 arribades en un sol dia.