Eslovènia demana a la UE que li enviï policies per controlar el flux de refugiats

Prop de 19.500 persones han entrat al país des de divendres

Eslovènia, desbordada per la crisi dels refugiats. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El president d'EslovèniaBorut Pahor, ha demanat a la Unió Europea que li enviï policies per poder controlar el flux de refugiats que han arribat a les seves fronteres.

Mentrestant, el Govern eslovè ha desplegat l'Exèrcit a la seva frontera amb Croàcia i ha anunciat que estudia aixecar una barrera física, ja sigui un mur o un filat de ganivetes, per blindar la seva línia fronterera. De moment, 140 soldats han sigut enviats sota les ordres de la policia.

Notícies relacionades

Segons el ministeri eslovè d'Interior, des de divendres, prop de 19.500 persones han entrat en territori d'Eslovènia. Les autoritats d'aquest país, de només dos milions de persones, assenyalen que no tenen de les estructures necessàries per fer front a aquest flux migratori.

I Eslovènia està rebent milers de refugiats que han hagut de canviar la seva ruta després que Hongria blindés les seves fronteres. De fet, dilluns, dos dies després de tancar la seva frontera amb Croàcia, Hongria va registrar l'entrada de 22 refugiats, la xifra diària més baixa des de començament d'any.