VIOLÈNCIA A L'ÀSIA

La policia tailandesa acusa un terrorista xinès de ser el cervell de l'atemptat de Bangkok

Un detingut per l'atac terrorista reconstrueix l'acció al lloc dels fets

2
Es llegeix en minuts

La policia tailandesa ha dit aquest dimecres que un dels detinguts per l'atemptat a Bangkok ha confessat haver entregat la motxilla amb la bomba a l'home que el 17 d'agost va col·locar l'artefacte que va causar 20 morts en un temple hindú de la ciutat. Segons el 'Bangkok Post', que cita fonts de la investigació, aquest va identificar l'autor intel·lectual de l'acció com Abudureheman Abudusataer, anomenat també Ishan, originari de Xinjiang, i que hauria sortit de Tailàndia un dia abans de l'atemptat.

El sospitós interrogat, identificat com a Yusufu Miereli, va ser portat per la policia a diversos punts urbans per recrear els seus moviments el dia de l'atemptat, inclòs el temple i l'estació de tren on suposadament va entregar l'explosiu, ha precisat a Efe el portaveu de la policia tailandesa, Prawut Thavornsiri.

La policia creu que Miereli forma part de la xarxa que va planejar l'acció, que va executar un altre home amb samarreta groga a qui les càmeres de seguretat van gravar quan deixava la motxilla al temple instants abans de la deflagració.

"Aquest és el lloc on es va trobar amb l'home de samarreta groga i van intercanviar la motxilla", va afirmar Prawut durant la recreació dels fets a l'estació de ferrocarril.

El portaveu policial ha precisat que el detingut també va admetre que va estar en un pas elevat per a vianants pròxim al lloc de l'explosió on va intentar sense èxit fer fotografies, però va negar haver sigut ell qui va detonar la bomba.

ORIGEN UIGUR

La policia no ha confirmat la nacionalitat de Miereli, que va ser detingut amb un passaport que situa el seu lloc de naixement a la regió xinesa de Xinjiang, on resideix la comunitat musulmana uigur.

El diari també diu que Miereli va reconèixer que després de l'acció va compartir pis amb l'home que va col·locar la bomba al temple i amb una altra persona que va ser captada per les càmeres de seguretat llançant un altre paquet al riu on hi va haver una altra explosió l'endemà.

Juntament amb Mierelli, la policia ha detingut una altra persona en relació amb aquest cas, un home a qui ha identificat com a Adem Karadag a qui van trobar en un pis d'un suburbi de Bangkok amb desenes de passaports turcs falsificats.

Notícies relacionades

A més, la policia ha demanat ordres d'arrest per a 11 persones més, la majoria d'ells estrangers.

Les autoritats tailandeses insisteixen a vincular l'atemptat amb el crim organitzat tot i que la investigació policial alimenta la hipòtesi d'una represàlia per la deportació al juny d'un centenar de uigurs a la Xina.