L'EI destrueix un altre temple a Palmira

La Unesco descriu la destrucció del patrimoni de l'antiga ciutat grecoromana com a "crim"

Imatge d’una de les ruïnes de Palmira. / TERESA CENDRÓS / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Militants de l'Estat Islàmic (EI) han destruït part del temple de Bel, el més important de les ruïnes de la ciutat de Palmira, segons han assegurat alguns activistes.

La magnitud dels danys d'aquesta edificació de més de 2000 anys d'antiguitat no és clara, però els residents locals asseguren haver vist una gran explosió.

Aquest fet té lloc una setmana després del grup islamista destruís un altre temple a la ciutat antiga, el de BaalshaminBaalshamin.

CRIMS CONTRA EL PATRIMONI

L'EI va agafar el control de Palmira al maig, fet que va desencadenar temors pel patrimoni històric de les ruïnes grecoromanes que es troben en aquesta ciutat de Síria, situada al nord-est de la capital, Damasc.

L'antiga ciutat va ser un important centre cultural i actualment una de les grans joies del Patrimoni Mundial de la Unesco, que ha condemnat la constant destrucció per part de l'Estat Islàmic de monuments de l'antiguitat de valor incalculable catalogant-la de crim.

ESCENARIS DE MORT I DESTRUCCIÓ

Notícies relacionades

El grup terrorista ha saquejat i demolit diversos llocs similars de Síria i l'Iraq i fins i tot els ha utilitzat com a escenari per a les seves quantioses execucions.

El mes de juliol passat, 25 soldats sirians van ser executats per menors al teatre romà de Palmira.