BARBÀRIE GIHADISTA

L'Estat Islàmic decapita l'arqueòleg de 82 anys responsable de Palmira

Khaled al-Assad, un dels principals coneixedors de la història d'aquestes ruïnes, va ser degollat en una plaça pública i el seu cos va ser penjat d'una columna

L’arqueòleg Khaled al-Assad, a Palmira.

L’arqueòleg Khaled al-Assad, a Palmira.

1
Es llegeix en minuts

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) va decapitar aquest dimarts l'antic responsable de la Direcció General d'Antiguitats i Museus a Palmira Khaled al-Assad, de 82 anys, en una plaça pública d'aquesta localitat siriana, ha informat l'Observatori Sirià de Drets Humans. Els gihadistes van assassinar l'arqueòleg davant una multitud.

Khaled al-Assad va ser degollat amb un ganivet després de passar un mes de captiveri en mans dels extremistes. L'EI va agafar el 20 de maig el control de Palmira, situada a l'est de la província de Homs i les ruïnes grecoromanes de la qual estan incloses en la llista del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. Després de la seva execució, el cadàver de l'arqueòleg va ser penjat de cap per avall d'un fanal i amb el cap tallat als seus peus.

Al-Assad feia 50 anys que treballava a les ruïnes de Palmira i era considerat una eminència en el coneixement arqueològic d'aquesta zona.

La part antiga de la població ha sigut en els últims mesos escenari d'assassinats per part dels radicals.

Notícies relacionades

Palmira va ser als segles I i II dC un dels centres culturals més importants del món antic i punt de trobada de les caravanes a la Ruta de la Seda, que travessaven l'àrid desert del centre de Síria.

Abans de l'inici de la contesa, el març del 2011, les seves ruïnes eren una de les principals atraccions turístiques del país àrab i de la regió.