EL REPTE GIHADISTA

El líder de Boko Haram desmenteix en un àudio que estigui ferit greu

La gravació contradiu les informacions que assenyalaven que havia hagut d'abandonar la direcció del grup terrorista

El líder de Boko Haram, Abubakr Shekau, en una imatge de l’abril passat.

El líder de Boko Haram, Abubakr Shekau, en una imatge de l’abril passat. / AP

1
Es llegeix en minuts

El líder de Boko Haram, Abu-Bakr Shekau, ha declarat en una gravació d'àudio difosa en fòrums gihadistes que és viu i que encara és el màxim dirigent d'aquest grup terrorista nigerià, segons ha informat SITE Institute, una web que monitoritza l'activitat gihadista a la xarxa.

Notícies relacionades

Amb aquesta gravació, Shekau desmenteix les informacions difoses per l'Exèrcit nigerià segons les quals havia resultat greument ferit en una acció militar i quedava inhabilitat per exercir de líder de Boko Haram. El seu lloc hauria sigut ocupat per un gihadista identificat com a Mahamoud Daoud.

"Els mitjans infidels han publicat que estic mort o ferit i que no puc parlar i això és una mentida. Si això fos cert, ¿com pot ser que estigui parlant?", diu Shekau en la gravació que va dirigida al líder de l'Estat Islàmic, Abú Bakr al-Baghdadi. El líder de Boko Haram va declarar mesos enrere la seva submissió a l'Estat Islàmic i va batejar el territori sota el seu control com a Província de l'Àfrica Occidental de l'Estat Islàmic