VIOLÈNCIA AL BRASIL

Almenys 19 morts en tres hores a São Paulo

Les autoritats brasileres consideren que els assassinats són obra de la policia

Residents en un carrer on durant la matinada del dissabte a diumenge han mort 10 persones a Osasco.

Residents en un carrer on durant la matinada del dissabte a diumenge han mort 10 persones a Osasco. / AP / ANDRE PENNER

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats brasileres han confirmat que tenen "serioses sospites" que 19 assassinats registrats la matinada d'aquest dissabte a diumenge a les ciutats de Baruerí i Osasco, a l'àrea metropolitana de São Paulo, han sigut obra de policies, segons fonts de la investigació citades per mitjans locals.

Els assassinats s'han produït en unes tres hores en deu punts de les ciutats i en un perímetre d'uns quatre quilòmetres, cosa que ha reforçat la tesi que en tots els casos els autors han sigut els mateixos.

Les autoritats han confirmat que una de les morts en aquesta regió, que elevava a 19 el nombre d'assassinats aparentment relacionats, ha tingut a veure en realitat amb un assalt, així que la investigació d'aquest cas ha sigut separada de la múltiple matança.

Els diaris 'Folha de Sao Paulo' i 'O Estado de Sao Paulo' citen aquest dissabte testimonis de fonts que investiguen el cas, segons les quals la possibilitat d'una "venjança" de policies pels assassinats de dos agents aquesta setmana en aquesta mateixa zona constitueix la "principal línia d'indagació".

AL MIG DEL CARRER

Els atacs de divendres van ser en bars, restaurants i fins i tot al carrer i, a més dels 19 morts, van deixar almenys set ferits.

Un dels factors que reforça les sospites sobre la possible participació d'agents en la matança és que als llocs on es van produir els fets hi van ser trobats casquets de municions d'ús reservat per als policies i les Forces Armades.

Totes les víctimes són homes, d'entre 16 i 49 anys, i sis d'ells tenien antecedents penals per robatori, tràfic de drogues o intent d'homicidi.

El governador de São Paulo, Geraldo Alckmin, ha garantit que les autoritats arribaran als culpables, però ha sigut cautelós sobre la possibilitat que es tracti de policies.

"Esperarem el resultat de la investigació, que ha de ser feta amb rapidesa i amb l'absoluta seguretat que s'arribarà als verdaders culpables", ha declarat aquest dissabte.

Fins ara els responsables de la investigació només han anticipat que han sigut identificats dos automòbils i una moto usats pels assassins.

Notícies relacionades

Tampoc s'ha establert encara el nombre de persones que han participat en els atacs, però eren almenys cinc persones, segons alguns vídeos de càmeres de seguretat dels locals en què es van perpetrar els assassinats.

 

Temes:

São Paulo