A L'AERONAU HI HAVIA 109 PERSONES

Retinguda a Oslo la tripulació d'un avió d'Air Baltic per estar èbria

El pilot, el copilot i dues hostesses superaven el límit legal d'alcohol en sang

Un avió de l’aerolínia Air Baltic, a l’aeroport del Prat, el 2007.

Un avió de l’aerolínia Air Baltic, a l’aeroport del Prat, el 2007. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

El pilot i el copilot d'un vol de l'aerolínia Air Baltic han sigut retinguts avui a l'aeroport d'Oslo per sobrepassar els límits d'alcohol permesos just abans d'enlairar-se cap a Grècia, ha informat la policia noruega.

Els dos pilots de l'aeronau i dues de les tres hostesses destinades a bord, tots de nacionalitat letona, han donat més del 0,02% (o 0,2 grams per litre de sang), el màxim permès al ser requerits per a una prova sorpresa amb un alcoholímetre en el moment d'embarcar.

Els quatre sospitosos d'haver ingerit alcohol per sobre del límit legal han sigut portats per les forces de seguretat noruegues a un hospital d'Oslo per confirmar amb una anàlisi de sang els nivells mostrats per l'alcoholímetre.

La policia ha fet aquest control als tripulants després de rebre una trucada anònima de matinada en què s'alertava de la situació. Els quatre acusats s'enfronten a un condemna de fins a dos anys de presó si se'ls acaba considerant culpables, segons la legislació noruega.

Notícies relacionades

El vol afectat és el BT7843 d'Air Baltic que uneix Oslo amb la localitat turística de Canea, a Grècia, ha confirmat la mateixa companyia aèria en un comunicat, en què ha reconegut un retard de gairebé cinc hores per al vol.

"La seguretat és la nostra principal prioritat i Air Baltic està procedint a una profunda investigació de la situació", ha indicat l'aerolínia, que ha anunciat la "suspensió" preventiva dels quatre membres de la tripulació investigats. El diari local 'Dagbladet' apunta que a l'avió hi havia 109 persones.

Temes:

Oslo