SORPRESA AL MAR

Apareix una jove balena geperuda a Buenos Aires

Els guardacostes estan intentant conduir el cetaci cap a mar obert, davant l'expectació de centenars de veïns

1
Es llegeix en minuts

Una balena perduda ha sorprès aquest dimarts els veïns de Buenos Aires (Argentina) a l'aparèixer a les aigües d'un dels dics del luxós districte de Puerto Madero. Segons han confirmat fonts de la Prefectura Naval (guardacostes) de l'Argentina, es tracta d'una balena geperuda, també coneguda com a iubarta, que en l'edat adulta pot arribar a fer fins a 16 metres.

Segons sembla, l'animal s'ha allunyat del seu grup i ha acabat entrant des del Riu de la Plata a un dels dics de Puerto Madero, on ha sigut descoberta entre els velers atracats al lloc.

CENTENARS DE CURIOSOS

La curiosa aparició ha congregat centenars de persones al lloc, entre elles Raúl Viola, que ha sortit del seu lloc de treball i se n'ha anat a veure la balena. "Al migdia he sabut que la balena era aquí i no m'ho podia creure, he sortit de la feina i he vingut a veure-la", ha dit Viola.

Notícies relacionades

Durant diverses hores el cetaci ha anat d'una banda a l'altra del dic davant la mirada de nombroses persones, i ha deixat veure la seva cua i les seves callositats diverses vegades. "El nostre fill viu a Florianópolis (Brasil) i ens havia enviat fotos de dos balenons que eren a prop de casa seva. Nosaltres li hem respost que no cal que anem tan lluny, que avui la tenim a prop", ha dit Gladys González.

Prefectura Naval treballa al lloc per protegir l'animal del trànsit al dic i per intentar guiar-lo cap a la seva ruta en mar obert. Fonts de la força de seguretat han explicat que la balena té "grans possibilitats de sobreviure" ja que es troba "en una espècie de pila amb gran profunditat". 

Temes:

Buenos Aires