EL DRAMA DE LA IMMIGRACIÓ

Merkel fa plorar una nena palestina

La cancellera alemanya explica a l'adolescent que no pot acollir tots els refugiats que ho demanen

La cancellera alemanya, Angela Merkel, va protagonitzar aquest dimecres una sèrie de trobades amb ciutadans. / AP / MICHAEL SOHN / YOUTUBE

2
Es llegeix en minuts
ADRIÀ ROCHA / BARCELONA

A la classe política li agrada amagar-se rere les paraules i els eufemismes. ¿Per què parlar de civils morts quan es pot usar el terme --menys humà-- danys col·laterals? I de la mateixa manera, millor dir, quan la nostra economia es desfà a trossos, desacceleració econòmica que dèficit.

La majoria de polítics usen, en el seu dia a dia, aquestes i altres tècniques. No obstant, n'hi ha una que no: la cancellera alemanya, Angela Merkel. La líder d'Europa parla clar, i quan ha de donar una lliçó de 'realpolitik' a una nena palestina, ho fa.

Això mateix va ser el que va passar aquest dimecres en una trobada amb ciutadans a la regió de Rostok. La situació, recollida en un vídeo que en poques hores s'està convertint en viral, mostra l'adolescent parlant directament a Merkel, en un to que, possiblement sense voler, aconsegueix treure la màscara d'aquesta 'política dels fets consumats' en què es basa la geoestratègia mundial.

"LA POLÍTICA ÉS DURA A VEGADES"

"Tinc les meves aspiracions com tothom. M'agradaria anar a la universitat", diu a l'auditori la nena, visiblement nerviosa. "Entenc el que estàs dient, però la política és dura a vegades. Hi ha milers i milers de palestins en camps de refugiats al Líban, i si els diem que vinguin a Alemanya --i als que vénen de l'Àfrica també-- no els podrem acollir tots", afirma la cancellera categòricament.

Davant aquestes paraules, la noia es posa a plorar i Merkel s'acosta a consolar-la pensant que les seves llàgrimes són pels nervis de parlar en públic. "És que la teva situació és difícil, però només et vull fer una abraçada", diu la cancellera. El cas és que la noia palestina, que ha tingut l'honor de ser abraçada per la 'cap d'Europa', afronta, juntament amb la seva família, una possible deportació d'Alemanya

#MERKELACARICIA

Des de l'incident, a Alemanya, Merkel està triomfant a Twitter amb el 'hashtag' #Merkelstreichelt (#Merkelacaricia) i els mems de la cancellera consolant objectes, personatges i enemics s'han multiplicat. 

 

 

Notícies relacionades

 

Però la veritat és que Alemanya, encara que Merkel vulgui canviar-ho, és, en aquests moments, el país de la Unió Europea que més refugiats acull. I de llarg: Berlín n'ha acceptat 10.000, mentre que el segon en aquesta classificació és Noruega, amb 1.000Espanya ha acceptat la petició d'asil de 30 persones.