RESCAT

Localitzats una dona i el seu fill d'un any després de passar cinc dies perduts a la selva de Colòmbia

Viatjaven en una avioneta que es va estavellar a l'oest del país

Un integrant de la Creu Roja porta el bebè rescatat després de passar cinc dies perdut amb la seva mare a la selva colombiana.

Un integrant de la Creu Roja porta el bebè rescatat després de passar cinc dies perdut amb la seva mare a la selva colombiana. / Força Aèria Colombiana (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Una mare i el seu fill, un nen d'un any, van ser trobats aquest dimecres pràcticament il·lesos pels equips de rescat colombians després de sobreviure a l'accident d'un avió que va caure en una zona selvàtica del departament del Chocó (oest) i passar cinc dies enmig de la jungla, han informat fonts militars.

L'avió en què viatjaven, un bimotor Cessna 303, va caure dissabte passat quan volava entre Quibdó, capital departamental, i Nuquí, una localitat molt turística ubicada a la riba de l'oceà Pacífic, segons un comunicat de la Força Aèria.

Des del moment que va desaparèixer l'aeronau, la Força Aèria va disposar un avió de recerca i rescat que va sobrevolar l'àrea on se sospitava que havia caigut.

UN ALTRE NEN

Fruit d'aquestes tasques de recerca els equips de rescat van localitzar l'avió així com el cadàver del pilot, capità Carlos Mario Ceballos, i van continuar la recerca dels altres tres ocupants: la dona, identificada com a María Nelly Murillo, el seu fill d'un any i un altre nen sobre el qual no es van subministrar detalls.

Després de cinc dies perduts a les selves del Chocó, una de les regions més plujoses del planeta i amb una fortíssima presència de les guerrilles de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN) i les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), els equips de rescat van trobar els dos supervivents.

Notícies relacionades

La dona té diferents ferides i cremades lleus, mentre que el seu fill està aparentment il·lès.

Després de l'odissea de cinc dies per les agrestes selves del Chocó, mare i fill van ser traslladats per les autoritats a instal·lacions mèdiques de Quibdó per fer-los noves revisions de salut.