GUERRA A SÍRIA

L'Estat Islàmic captura el nord de Palmira

Els combatents gihadistes arrabassen a les forces d'Assad un terç de la històrica ciutat, declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco

1
Es llegeix en minuts

Els insurgents gihadistes d'Estat Islàmic (EI) han capturat aquest dimecres la part nord de la històrica ciutat de Palmira, declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco, al centre de Síria, segons ha informat l'Observatori Sirià pels Drets Humans (OSDH).

"Els combatents de l'EI han ocupat la totalitat del nord de Tadmor (nom àrab de Palmira) i els soldats del règim han fugit d'aquesta zona, que representa un terç de la ciutat", ha indicat a AFP Rami Abdul-Rahmane, director de l'OSDH.

Amb aquesta última ofensiva, l'EI ha recuperat el terreny perdut fa un parell de dies, quan les forces del règim de Baixar al-Assad van aconseguir expulsar els gihadistes Baixar al-Assad , que havien entrat a Palmira dissabte passat di es temia que poguessin destruir la seva herència cultural, com ja han fet amb altres jaciments arqueològics de l'Iraq.

CENTENARS DE MORTS

Fins llavors, en els combats amb l'Exèrcit sirià havien mort 300 persones, de les quals 57 eren civils, segons va denunciar l'OSDH. Entre les víctimes n'hi havia 123 del bàndol d'Assad, mentre que 115 eren milicians de l'EI.

Notícies relacionades

Palmira és estratègicament important, ja que es troba en una cruïlla que uneix les ciutats de Homs Damasc.

L'EI ha muntat atacs freqüents a les zones controlades pel Govern en els últims mesos, i això forma part d'un esforç evident per expandir-se més enllà dels seus bastions a l'est i el nord de Síria.