Un terratrèmol de 7,8 graus sacseja el Nepal i causa més de 1.130 morts

Centenars de persones resulten ferides en el sisme i unes 50 queden atrapades en una torre a Kàtmandu

Milers de persones són al carrer pel perill que caiguin edificis, inclosos temples i monuments

Les víctimes mortals es compten per centenars, després del terratrèmol del Nepal. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El nombre de morts en el terratrèmol que ha sacsejat avui el Nepal s'eleva provisionalment a més de 1.130 persones, segons fonts policials nepaleses. A més, centenars han resultat ferides i 50 persones han quedat atrapades a l'ensorrar-se la torre de Dharara, del segle XIX.

El Nepal ha registrat aquest dissabte un sisme de 7,9 graus en l'escala de Richter, segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS), que ha causat danys importants a Kàtmandu i encara indeterminats en altres parts del país. En diverses zones de la capital nepalesa s'han produït enfonsaments d'edificis, particularment antics, inclosos temples i monuments, i milers de persones són al carrer perl el risc que les edificacions s'ensorrin.

Notícies relacionades

Les comunicacions telefòniques i la cobertura de telefonia s'han vist afectades pel terratrèmol, que ha obert esquerdes en carrers i calçades, i l'aeroport internacional de Kàtmandu ha sigut tancat al trànsit.

El sisme s'ha registrat a les 06.11 GMT, a 28,1 graus latitud nord, 84,7 graus longitud est, punt que queda al nord-oest de Kàtmandu, segons ha informat l'USGS. Després del moviment tel·lúric de més força hi ha hagut almenys 12 rèpliques, dues han marcat 5,5 i 6,6, graus, i almenys quatre més han sigut iguals o superiors a 5 graus. El sisme s'ha sentit al nord de l'Índia, des de Calcuta fins a la frontera amb el Pakistan, especialment a l'est, en zones del nord fronterer.