La Unió Europea expressa la seva solidaritat després del "devastador" terratrèmol al Nepal

Christos Stylianides, comissari europeu d'Ajuda Humanitària i Gestió de Crisi, assegura a través de Twitter l'ajuda europea

Un grup d’homes porten un ferit en un carrer de Kàtmandu.

Un grup d’homes porten un ferit en un carrer de Kàtmandu. / NARENDRA SHRESTHA (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El comissari europeu d'Ajuda Humanitària i Gestió de Crisi, Christos Stylianides, ha expressat avui la "solidaritat" de la Unió Europea (UE) amb el Nepal després del terratrèmol de 7,9 graus en l'escala de Richter que ha sacsejat el país.  "Estem seguint de prop la situació després del devastador terratrèmol a Kàtmandu, al Nepal", ha afirmat Stylianides en un breu missatge al seu perfil de la xarxa social Twitter. "La solidaritat de la Unió Europea està assegurada", ha afegit el polític xipriota.

Centenars de persones mortes i molts ferits és el resultat del sisme de 7,9 graus en l'escala de Richter que ha afectat el Nepal aquest dissabte, segons han informat fonts del Ministeri nepalès de l'Interior. El terratrèmol també ha causat la mort d'almenys vuit muntanyencs al camp base al peu de l'Everest, per les allaus provocades pel sisme. L'Oficina d'Informació Diplomàtica (OID) del Ministeri d'Afers Estrangers d'Espanya ha informat que, de moment, no hi ha constància de l'existència de víctimes espanyoles.