SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM D'ITÀLIA

Amanda Knox, "tremendament alleujada i agraïda" per la seva absolució

La nord-americana va passar quatre anys a la presó, des del 2007, per l'assassinat de la seva companya de pis

Amanda Knox, absolta de l’assassinat de la seva companya de pis. / AFP / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La jove nord-americana Amanda Knox s'ha declarat "tremendament alleujada i agraïda" per la decisió del Tribunal Suprem d'Itàlia que l'ha absolt a ella i al seu exnòvio Raffaele Sollecito de l'assassinat de la britànica Meredith Kercher, la seva companya de pis el 2007 a Perusa (Itàlia).

En un comunicat enviat als mitjans nord-americans, Knox ha explicat que saber-se innocent des del principi li va donar "força en els moments més foscos d'aquesta dura experiència", i ha agraït el suport rebut durant tot aquest temps per familiars, amics i desconeguts.

"A ells els dic: gràcies des de la part més profunda del meu cor. La vostra bondat m'ha mantingut sencera. Només espero poder-ho agrair en persona a tots i cada un de vosaltres", ha indicat la jove resident a Seattle (estat de Washington).

L'estudi dels recursos en l'alt tribunal italià presentats pels dos condemnats va començar dimecres passat i divendres l'advocada de Sollecito, Giulia Buongiorno, va exposar el seu al·legat, després del qual es van reunir els jutges per emetre el veredicte, en què van absoldre Knox i Sollecito "per no haver comès l'assassinat".

VA PASSAR QUATRE ANYS A LA PRESÓ

VA PASSAR QUATRE ANYS A LA PRESÓEls magistrats de la cinquena secció penal del tribunal només van condemnar Knox a tres anys de presó per calúmnies (una pena que ja ha complert, ja que va passar quatre anys a la presó després de ser detinguda el 2007) per intentar incriminar sense èxit en els fets Patrick Lumumba, el músic congolès i propietari del bar on treballava la nord-americana.

Segons la sentència, l'únic culpable del crim de l'estudiant britànica és l'ivorià Rudy Guede, condemnat per ser "còmplice d'assassinat" el 2010 a 16 anys de presó, després d'elegir un judici breu. Guede compleix actualment la sanció en un penal de Viterbo (Itàlia).

Notícies relacionades

Knox i Sollecito van ser condemnats el gener del 2014 a 28 anys i sis mesos de presó i a 25 anys, respectivament, pel tribunal d'apel·lació de Florència, després que el Suprem hagués ordenat repetir un judici anterior al considerar que en el procés s'havien comès errors judicials.

La sentència ha posat fi a un cas judicial que s'ha allargat set anys i que ha despertat gran expectació mediàtica internacional, sobretot a Itàlia i els Estats Units.