VIOLÈNCIA GIHADISTA

Localitzats sans i estalvis els dos espanyols desapareguts després de l'atemptat de Tunísia

Es tracta d'una parella de Sueca, un home i una dona embarassada, a qui un empleat del Museu del Bardo va amagar

Forces de seguretat tunisianes evacuen nens i adults després de l’assalt gihadista al Museu del Bardo, dimecres a Tunis.

Forces de seguretat tunisianes evacuen nens i adults després de l’assalt gihadista al Museu del Bardo, dimecres a Tunis. / AP / ALI BEN SALAH (AP)

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats forenses de Tunísia continuen aquest dijous amb el procés d'identificació dels cadàvers dels turistes assassinats --les últimes xifres situen en 23 el nombre de morts, entre ells una parella de jubilats de Barcelona-- per un comando gihadista que va assaltar el Museu del Bardo.

Els dos espanyols desapareguts eren passatgers de la naviliera MSC Cruceros, que aquest matí ha informat que ja han sigut localitzats sans i estalvis. Es tracta de Juan Carlos Sánchez i Cristina Rubio, una parella, un home i una dona embarassada de quatre mesos, veïns de Sueca (València) que s'havien amagat al Museu del Bardo. Segons l'agència France Press, un empleat del museu els va amagar en una oficina. 

Amira Chamkia, responsable de MSC, ha explicat que "un empleat de la naviliera ha anat a la zona per trobar-se amb els espanyols i acompanyar-los fins a un hotel" de la capital tunisiana. La dona ha sigut traslladada en ambulància a un hospital de la zona per al seu reconeixement, donat el seu estat de gestació.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha confirmat que la parella està bé i està acompanyada per funcionaris de l'ambaixada. El ministre de Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha detallat que va ser ell mateix qui va avisar la germana de Sánchez, Elisabeta, per comunicar-li la feliç notícia. Exteriors ha posat a disposició de tots dos atenció psicològica.

ARRIBADA A BARCELONA I PALMA

El vaixell de MSC Cruceros 'Splendia' ha salpat aquest dijous a les 06.00 hores del port tunisià de La Goulette rumb a Barcelona, on arribarà aquest divendres a les 09.00 hores amb 27 passatgers menys, del total de 3.714 amb què va iniciar el viatge fa una setmana.

Notícies relacionades

La companyia naviliera ha confirmat que nou dels seus passatgers (un matrimoni de Barcelona, tres japonesos, dos francesos i dos colombians) han mort en l'atemptat del Museu Nacional del Bardo, 12 més estan ferits i quatre (un belga, un britànic, un francès i un japonès) segueixen desapareguts.

Pel que fa al creuer de Costa Cruceros, el 'Costa Fascinosa', ha salpat aquest matí de Tunis i arribarà divendres a Palma de Mallorca.