Després de l'assalt del Parlament

Els dos espanyols morts són un matrimoni de jubilats de Barcelona

El Govern creu que els dos turistes, identificats com a Antoni Cirera Pérez i Dolores Sánchez Rami, hi havien arribat en un dels dos creuers provinents de BCN

Imatges de l’atemptat al Museu del Bardo de Tunis. / YOUTUBE / AP

1
Es llegeix en minuts

Els dos espanyols morts en l'atemptat de Tunis són Antoni Cirera Pérez i Dolores Sánchez Rami, un matrimoni de jubilats de Barcelona. El ministre espanyol d'Exteriors ja havia anunciat en roda de premsa que dos espanyols havien mort en l'atemptat de Tunis. Segons José Manuel García-Margallo, Exteriors sospitava que les víctimes eren turistes que havien arribat a Tunis en un dels dos creuers sortits del port de Barcelona que estan en una escala al país magribí. 

El Ministeri d'Exteriors havia emès un comunicat dient que "ha estat en permanent contacte amb les autoritats tunisianes i que els serveis centrals d'Exteriors han activat la seva cèl·lula de crisi d'emergència consultar".

El Govern condemna, a través de la nota, "en els termes més enèrgics el covard atemptat i reitera la seva solidaritat plena amb les autoritats de Tunísia en la seva lluita contra el terrorisme i confia que els autors d'aquest odiós crim responguin per les seves accions davant la justícia".

L'Executiu "trasllada el seu condol als familiars de totes les víctimes, espanyoles i d'altres nacionalitats, i a les autoritats i el poble de Tunísia i de tots els països amb ciutadans que han sigut víctimes d'aquest atroç acte terrorista i fa vots per una total recuperació dels ferits".

Així mateix, reitera "el seu suport a l'exemplar procés de transició a la democràcia protagonitzat pel poble i les autoritats de Tunísia".

PROTOCOL D'EMERGÈNCIES

El Ministeri d'Afers Estrangers d'Espanya ha activat el protocol d'emergències consulars per l'atemptat contra el Parlament de Tunísia, en què almenys 19 persones han mort, segons les últimes dades (aquí la informació al minut)

Notícies relacionades

Després de l'intent d'assalt al Parlament de Tunísia, els terroristes s'han atrinxerat amb una desena d'ostatges al museu del Bardo. La Policia tunisiana ha assaltat el museu. Dels 19 morts, 17 són turistes estrangers, una és empleada del Museu del Bardo i l'altre és un guàrdia de seguertat. També haurien mort els terroristes. 

El primer ministre de Tunísia, Habid Essid, ha condemnat el "covard atemptat" i ha promès que el Govern treballarà "sense descans" contra el terrorisme. A més dels 17 turistes, també han perdut la vida un civil tunisià i un membre de les forces de seguretat.