A VIRGÍNIA

Polèmica subhasta de la carta que el president Johnson va enviar a la viuda de Martin Luther King

Els fills de l'activista intenten evitar la venda del manuscrit, en possessió de Harry Belafonte

Carta del president Lyndon Johnson a la viuda de Luther King.

Carta del president Lyndon Johnson a la viuda de Luther King. / HANDOUT (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La carta de condol que el president dels EUA Lyndon Johnson va enviar a la viuda del reverend Martin Luther King arran de l'assassinat d'aquest el 1968 serà subhastada aquest dijous després d'una llarga batalla legal.

La carta, escrita a màquina, anava dirigida a Coretta Soctt King i va ser enviada el 5 d'abril del 1968, un dia després que l'activista va ser assassinat a Memphis. "Ens sobreposarem a aquesta calamitat i continuarem el treball de justícia i amor que és el llegat de Martin Luther King", va escriure el president nord-americà.

La carta serà subhastada a Quinn's Auction Galleries, a la localitat de Falls Church, a Virgínia. El preu de sortida del document és de 60.000 dòlars i els experts esperen que arribi als 120.000.  

EMBOLIC LEGAL

Notícies relacionades

La viuda de Luter King va regalar la carta i altres objectes al cantant i activista Harry Belafonte, que va intentar vendre-la a Sotheby's el 2008. No obstant, els fills de l'activista assassinat van recórrer la venda i va ser suspesa. Llavors va començar una batalla legal amb què els fills de Luter King volien recuperar la carta, però una sentència de l'any passat va autoritzar Belafonte a quedar-se aquests objectes.

El cantant els va regalar al seu germà, que, juntament amb el seu marit, lideren la King's Southern Christian Leadership Conference. El seu compromís amb la figura del defensor dels drets de la població negra als EUA no ha evitat que posin a la venda aquest valuós material.