TROBALLA EN AIGÜES DE LES FILIPINES

El cofundador de Microsoft descobreix les restes d'un cuirassat japonès de la segona guerra mundial

El 'Musashi', que es va enfonsar amb un miler de persones a bord, és un dels vaixells més grans de la història naval

Es calcula que els EUA el van haver de bombardejar 17 vegades i torpedinar 19 abans que naufragués

Localitzades a les Filipines les restes del ’Musashi’, un dels vaixells més grans de la història naval. / YOUTUBE

Localitzades a les Filipines les restes del ’Musashi’, un dels vaixells més grans de la història naval.
Una imatge del vaixell de guerra ’Musashi’, l’octubre del 1994.

/

1
Es llegeix en minuts

El cofundador de Microsoft Paul Gardner Allen ha trobat en aigües de les Filipines les restes de la nau japonesa 'Musashi', un dels vaixells més grans de la història naval, que es va enfonsar el 1944, durant la segona guerra mundial.

L'anunci l'ha fet el mateix Allen a través del seu compte de Twitter, on ha explicat que el vaixell estava a un quilòmetre de profunditat al mar de Sibuyan. El 'Musashi' es va enfonsar durant la guerra entre els Estats Units i el Japó pel control de les Filipines.

El 'Musashi' va ser un dels vaixells de guerra més grans de la historial naval i es calcula que va haver de ser torpedinat 19 vegades i bombardejat 17 més per les forces nord-americanes abans d'enfonsar-se. A les restes de la nau s'han trobat impressions del segell del Crisantem, característic de l'Imperi japonès.

"Que descansi en pau la tripulació del 'Musashi', on van morir unes 1.023 persones", ha escrit el multimilionari al peu d'una de les fotos publicades a la xarxa social.

Notícies relacionades

La troballa, ha assegurat Allen, de 62 anys, s'ha fet aquest diumenge després de vuit anys de treball. "M'honra haver format part de la troballa d'aquest vaixell clau per a la història naval i honrar així la memòria dels homes increïblement valents que hi van servir (la seva nació)", ha afegit el confundador de Microsoft, que també va participar en el descobriment de les restes del 'HMS Hood' de la Marina Reial Britànica.

"Des de la meva joventut m'ha fascinat la història de la segona guerra mundial, inspirat pel servei que va prestar el meu pare a l'Exèrcit dels EUA", ha afirmat el filantrop, que també és propietari de l'equip de la NBA Portland Trail Blazers i del Seattle Seahawks de la Lliga Nacional de Futbol Americà (NFL).