BATUDA EN SIS AUTONOMIES

Queden en llibertat els vuit espanyols que van combatre amb els prorussos a Ucraïna

Estan acusats de tinença i dipòsit d'armes i explosius, de participar en assassinats i de delictes contra la neutralitat de l'Estat en conflictes internacionals

Imatges de l’operació de la Policia Nacional, en què ha detingut vuit espanyols que havien tornat després de combatre a Ucraïna amb els prorussos. / POLICIA NACIONAL / MINISTERI DE L'INTERIOR

1
Es llegeix en minuts

Els vuit joves arrestats en el marc de l'operació Danko per haver-se desplaçat a l'est d'Ucraïna per combatre a les files dels separatistes prorussos han quedat en llibertat després de prestar declaració davant les autoritats policials, han informat fonts de la investigació, que han precisat que els arrestats --un d'ells a Barcelona-- tenen la mesura cautelar de comparèixer davant el jutge quan els sigui requerit.

Notícies relacionades

L'operació Danko ha sigut portada a terme per la comissaria general d'Informació de la Policia Nacional i coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i el jutge central d'instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz. Aquest tribunal és competent per entendre els delictes de què s'acusa els vuit arrestats al ser comesos per ciutadans espanyols a l'estranger.

Els detinguts --tres d'ells exmilitars-- estan acusat de delictes de tinença i dipòsit d'armes i explosius, de participació per a la comissió d'assassinats i de delictes contra la neutralitat de l'Estat en conflictes internacionals. Aquest últim delicte està recollit en l'article 591 del Codi Penal i castigat amb penes d'entre quatre i 15 anys de presó.

Temes:

Ucraïna