GEST DE SOLIDARITAT

Un miler de musulmans noruecs formen una cadena humana per protegir la sinagoga d'Oslo

Aquesta iniciativa popular en suport de la comunitat jueva va sorgir després dels atacs de Copenhaguen

Un miler de musulmans protegeixen la sinagoga d’Oslo. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un miler de musulmans noruecs han format, com a gest de suport a la comunitat jueva, un cordó humà al voltant de la mesquita d'Oslo. Amb aquesta acció, que ha estat convocada mitjançant una pàgina de Facebook, pretenien expressar la intenció de protegir de forma simbòlica la comunitat jueva de Noruega, en estat de commoció després que l'atac d'un extremista matés dues persones davant d'un temple hebreu la setmana passada a Dinamarca.

Notícies relacionades

Els manifestants han corejat eslògans com "No a l'antisemitisme; no a la islamofòbia" mentre formaven una cadena que han batejat com "anell de la pau". "La humanitat és una i estem aquí per demostrar-ho", ha dit Zeeshan Abdullah, una de les participants en la manifestació.

PETIT COL·LECTIU

"Hi ha molta més gent partidària de la pau que de la guerra", ha afirmat el jove. Durant la concentració, els membres de la comunitat jueva estaven colze a colze amb musulmans així com amb membres d'altres confessions. La comunitat jueva a Noruega és la menor d'Europa, a penes unes 1.000 persones, mentre que al país resideixen entre els 150.000 i els 200.000 musulmans.

Temes:

Musulmans Oslo