SÍMBOL DE TOLERÀNCIA

Un grup de musulmans a Oslo planeja formar un "cercle de pau" al voltant d'una sinagoga

Una pàgina de Facebook noruega anima la comunitat musulmana a mostrar la seva solidaritat amb els jueus

Sinagoga d’Oslo.

Sinagoga d’Oslo. / WIKIMEDIA COMMONS

1
Es llegeix en minuts

La comunitat musulmana d'Oslo planeja expressar la seva bona solidaritat amb els jueus envoltant amb un "cercle de l'amistat" una sinagoga de la capital noruega dissabte que ve després de les cerimònies del sàbat. Més de 800 persones s'han apuntat a una pàgina de Facebook anomenada 'Frendens Ring'Facebook, o 'Anell de l'Amistat', que ha fet una crida per fer aquest gest simbòlic.

L'organitzadora de l'esdeveniment és Hajrad Arshad, una noia de només 17 anys, que ha dit que la iniciativa pretén mostrar la solidaritat dels musulmans amb la comunitat jueva després del mortífer atac a una sinagoga a Dinamarca diumenge passatDinamarca. “Pensem que després dels  els atacs terroristes a Copenhaguen, és el moment ideal perquè els musulmans ens distanciem dels abusos que estan patint els jueus” ha dit Arshad a l'emissora NRK.

RECEPCIÓ POSITIVA

Notícies relacionades

La comunitat jueva a Oslo ha rebut molt positivament la iniciativa, i el seu representant Ervin Kohn ha demanat que hi hagi almenys 30 participants en el "cercle, segons ha informat el rotatiu Local Norway.

“L'Islam protegeix els nostres germans i germanes, independentment de la religió a la qual pertanyin” es llegeix a la pàgina de Facebook de la iniciativa, on el text continua dient que “es tracta d'elevar-se per sobre de l'odi i no rebaixar-se mai al nivell dels que odien. L'Islam és defensar-se mútuament.”

Temes:

Musulmans Oslo