ATAC A DINAMARCA

La policia danesa difon la foto del sospitós del tiroteig de Copenhaguen

D'uns 25 o 30 anys, amb "trets àrabs" i corpulent, així és el retrat de l'home més buscat en el país nòrdic

Imatge d’un dels assaltants que difon la policia danesa.

Imatge d’un dels assaltants que difon la policia danesa.

1
Es llegeix en minuts

La Policia danesa creu que un únic tirador --i no dos, com s'havia indicat inicialment-- ha participat en el tiroteig que ha tingut lloc aquest dissabte a Copenhaguen contra un centre cultural, en el qual ha mort una persona.

La Policia ha difós una imatge del suposat tirador gravada per una càmera de seguretat de la zona.

S'ha esmentat la possibilitat que sigui un home "de trets àrabs" d'entre 25 i 30 anys, que portava coberta amb un mocador la part inferior de la cara i que duia una arma automàtica.

"Els interrogatoris provisionals apunten que només hi ha hagut un autor dels tirotejos a Krudttønden (el centre cultural atacat)", ha informat la Policia de Copenhaguen en un comunicat.

Testimonis recollits per mitjans danesos parlen d'un altre suposat acompanyant que s'ha esperat a fora i que ha fugit amb el tirador, encara que la informació no ha sigut confirmada per les autoritats.

ATEMPTAT TERRORISTA

Les autoritats apunten a un atemptat terrorista però no han pogut confirmar de moment si l'objectiu era l'artista suec Lars Vilks, amenaçat per grups islamistes des de fa anys per haver retratat el 2007 Mahoma com un gos i que era present al lloc, igual que l'ambaixador francès a Dinamarca, François Zimeray.

En l'atemptat va resultar mort un civil d'uns 40 anys i ferits lleus tres agents, dos d'ells membres dels serveis d'intel·ligència, a l'espatlla, la cama i al pubis, respectivament.

Notícies relacionades

La Policia ha trobat el cotxe usat en la fugida a uns tres quilòmetres del lloc de l'atemptat, encara que no ha trobat les armes usades.

Les autoritats han incrementat les mesures de seguretat a la capital danesa, i el Ministeri de Defensa ha posat a disposició de la policia personal i avions.