DESAFIAMENT GIHADISTA

Jordània llança 56 atacs en tres dies contra posicions de l'Estat Islàmic

Els atacs de la coalició internacional han matat uns 7.000 radicals des de l'inici del conflicte

El general de divisió jordà Mansur al-Jbur, aquest diumenge.

El general de divisió jordà Mansur al-Jbur, aquest diumenge. / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Avions militars jordans han efectuat 56 atacs en els últims tres dies contra posicions del gihadista Estat Islàmic (EI), va informar aquest diumenge el comandant de la Força Aèria de Jordània, el general de divisió Mansur al-Jbur.

El general va destacar que els atacs van tenir com a blanc 19 centres d'entrenament, 18 magatzems 19 posicions del grup gihadista.

Segons el comandant, els milicians de l'EI han perdut el 20% de la seva capacitat des que l'aliança internacional antigihadista, llançada pels Estats Units i en què participa Jordània, comencés les seves operacions a Síria el setembre passat.

MÉS DE 7.000 RADICALS MORTS

Al-Jbur va destacar que la coalició ha matat uns 7.000 radicals d'aquest grup des de l'inici de les operacions.

D'acord amb estimacions del Pentàgon nord-americà difoses el mes passat, els atacs han acabat amb la vida de 6.000 combatents islamistes d'un total d'entre 20.000 i 30.000 milicians.

"Estem decidits a continuar aquesta guerra contra aquest grup fins que desaparegui i fins que es compleixi l'objectiu per al qual es va formar aquesta coalició", va dir el general de divisió.

946 ATACS

Va afirmar que l'aviació jordana ha participat en 946 dels gairebé 5.000 atacs que ha portat a terme l'aliança, integrada per uns seixanta membres.

Notícies relacionades

Les Forces Armades jordanes van atacar posicions de l'EI en els últims tres dies en venjança per l'execució del seu pilot Muaz Kasasbeh, que va ser cremat viu, segons van difondre en un vídeo els gihadistes. pilot Muaz Kasasbeh

Jordània va reprendre les seves operacions després d'haver-les suspès l'endemà de la captura del pilot, que va caure en mans de l'EI el 24 de desembre passat mentre participava en un atac de la coalició sobre la província de Raqa (nord), bastió de l'Estat Islàmic a Síria.