DENUNCIAT PEL DIRECTOR DE L'ESCOLA

La policia francesa interroga un nen de 8 anys per apologia del terrorisme

L'advocat del menor i el Col·lectiu contra la Islamofòbia emmarquen l'incident en la "histèria col·lectiva" que viu França després dels atemptats

1
Es llegeix en minuts

La policia francesa ha interrogat aquesta setmana un nen de vuit anys per "apologia del terrorisme", arran d'unes declaracions fetes a classe en què va dir que s'identificava amb els autors dels atemptats contra 'Charlie Hebdo' i contra el supermercat jueu a París, en què hi va haver 17 víctimes.

El 8 de gener, un dia després de l'atac a París contra 'Charlie Hebdo', el professor d'una escola de primària a Niça, al sud del país, va preguntar als seus alumnes si, d'acord amb el lema de solidaritat contra aquella matança, 'Jo sóc Charlie, ells també ho eren. Segons recull aquest dijous 'Libération', el nen en qüestió, Ahmed, de confessió musulmana, va dir que no i que ell "estava amb els terroristes", perquè des d'aquest setmanari s'havia caricaturitzat el profeta Mahoma.

"HISTÈRIA COL·LECTIVA"

El professor va alertar el director del col·legi, que va convocar el nen i el seu pare, i el 21 de gener, segons l'advocat de la família, Sefen Guez, va presentar una denúncia a comissaria per "apologia del terrorisme" contra el pare del menor. "Interrogar un nen de vuit anys reflecteix l'estat d'histèria col·lectiva actual al voltant de la noció d'apologia del terrorisme. En aquest tipus de casos, és necessària la pedagogia", ha argumentat l'advocat, per a qui l'actitud del director "és inadmissible".

A través del seu compte a la xarxa social Twitter, l'advocat ha explicat que quan els agents van preguntar al nen què significava la paraula terrorisme per a ell, aquest no va saber què respondre.

Notícies relacionades

L'advocat ha qualificat d'"absurd" que la policia s'hagi pres seriosament "les paraules d'un nen que no entén què diu".

El Col·lectiu contra la Islamofòbia a França (CCIF) ha denunciat en un comunicat que el nen i el pare van ser interrogats durant gairebé dues hores, i, igual que l'advocat, ha subratllat que aquest incident il·lustra la "histèria col·lectiva" en què el país s'ha vist immers arran dels atemptats de París.