DISTURBIS ALS ESTATS UNITS

El policia que va matar Michael Brown diu tenir "la consciència tranquil·la"

Darren Wilson assegura en una entrevista a l'ABC que tornaria a actuar de la mateixa manera

Darren Wilson, el policia que va matar Michael Brown a Ferguson, diu que té la consciència tranquil·la. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
IDOYA NOAIN / NOVA YORK

Darren Wilson, el policia que va matar el jove negre Michael Brown Ferguson (Missouri, EUA) i que dilluns va ser exonerat per un tribunal, ha expressat aquest dimarts, en una entrevista exclusiva a la cadena ABC, que sent el que va passar, però que té "la consciència tranquil·la" i tornaria a actuar de la mateixa manera ja que ho va fer per salvar la seva vida.

"La pregunta que ocupava la meva ment era 'com sobrevisc", ha explicat Wilson en la primera entrevista que concedeix després que dilluns un gran jurat dictaminés que no hi ha proves suficients per imputar-lo per la mort de Brown.

Notícies relacionades

Wilson, blanc i de 28 anys, va matar de diversos trets Brown, negre i de 18 anys, el 9 d'agost passat, quan l'adolescent anava desarmat i en circumstàncies encara per aclarir. Aquest cas va provocar llavors una onada de disturbis racials que es van saldar amb saquejos i destrosses, una violència que va tornar dilluns i s'ha repetit aquest dimarts en aquesta petita ciutat de poc més de 20.000 habitants. Les protestes s'han repetit a tot el país.

"En aquell moment em vaig preguntar, ¿puc matar aquest noi?, legalment, ¿puc? I em vaig respondre: ho he de fer, si no ho faig em matarà si m'enganxa", ha assenyalat l'agent. Wilson sosté que Brown el va agredir i va intentar prendre-li l'arma, un relat que contradiu la versió d'alguns testimonis, entre ells un amic que acompanyava el jove. Segons aquests testimonis, Wilson va disparar en repetides ocasions al jove quan aquest estava desarmat i amb els braços enlaire.