Anar al contingut

MORT D'UN SÀTRAPA CARIBENY

Mor Duvalier, el dictador que va aterrir i desvalisar Haití

El líder haitià ha mort d'un atac al cor a Port-au-Prince

El dictador haitià Jean Claude Duvalier, que ha mort aquest dissabte.

El dictador haitià Jean Claude Duvalier, que ha mort aquest dissabte.

Jean Claude Duvalier, l'home que va sotmetre Haití a un règim de terror entre el 1971 i el 1986 ha mort aquest dissabte a la capital haitiana, segons ha informat el ministre de Sanitat del país caribeny, Florence Guillaume Duperval.

Duvalier va ser deposat a mitjans dels 80 per una revolta popular que va posar fi a una atroç dictadura en què es van fer tristament cèlebres els coneguts com 'tonton macoutes', grups paramilitars del règim que van assassinar i fer desaparèixer 150.000 persones.

Jean Claude Duvalier, conegut també com 'Baby Doc', va arribar a la presidència d'Haití al morir el seu pare, François Duvalier (Papa Doc), el 1971. Durant el seu règim, el país va viure una època de certa estabilitat i seguretat, però va pagar el preu d'una corrupció sense límits i de constants violacions dels drets humans.

Luxe sense límit

Després de ser enderrocat, Duvalier es va exiliar amb la seva família a França, on va disfrutar de tots els diners que havia robat a Haití durant el seu mandat. De fet, ell i la seva família es van entregar a tot tipus de luxes i despeses sumptuàries. El 2011, va tornar a Haití, i des d'aleshores ha residit en un hotel.

Temes: Haití

0 Comentaris
cargando