MORT D'UN SÀTRAPA CARIBENY

Mor Duvalier, el dictador que va aterrir i desvalisar Haití

El líder haitià ha mort d'un atac al cor a Port-au-Prince

El dictador haitià Jean Claude Duvalier, que ha mort aquest dissabte.

El dictador haitià Jean Claude Duvalier, que ha mort aquest dissabte.

1
Es llegeix en minuts

Jean Claude Duvalier, l'home que va sotmetre Haití a un règim de terror entre el 1971 i el 1986 ha mort aquest dissabte a la capital haitiana, segons ha informat el ministre de Sanitat del país caribeny, Florence Guillaume Duperval.

Duvalier va ser deposat a mitjans dels 80 per una revolta popular que va posar fi a una atroç dictadura en què es van fer tristament cèlebres els coneguts com 'tonton macoutes', grups paramilitars del règim que van assassinar i fer desaparèixer 150.000 persones.

Notícies relacionades

Jean Claude Duvalier, conegut també com 'Baby Doc', va arribar a la presidència d'Haití al morir el seu pare, François Duvalier (Papa Doc), el 1971. Durant el seu règim, el país va viure una època de certa estabilitat i seguretat, però va pagar el preu d'una corrupció sense límits i de constants violacions dels drets humans.

Luxe sense límit

Després de ser enderrocat, Duvalier es va exiliar amb la seva família a França, on va disfrutar de tots els diners que havia robat a Haití durant el seu mandat. De fet, ell i la seva família es van entregar a tot tipus de luxes i despeses sumptuàries. El 2011, va tornar a Haití, i des d'aleshores ha residit en un hotel.

Temes:

Haití Obituaris