PLE DEL PARLAMENT

Els diputats d'ICV critiquen la massacre d'Israel a Gaza

El colíder ecosocialista, amb la portada d'EL PERIÓDICO a la mà, li exigeix que condemni l'ofensiva israeliana, i aquest assegura que denuncia "totes les violències"

El debat d’aquest matí al Parlament entre Herrera i Mas sobre el conflicte a Gaza. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els diputats d'ICV-EUiA al Parlament han expressat aquest dimecres durant la sessió plenària el seu suport al poble palestí i el seu ferm rebuig de l'operació llançada per Israel a Gaza, que ja ha causat més de 600 morts, la majoria civils. L'ONU ja ha apuntat que aquests atacs es podrien considerar "crims de guerra".ONU El president, Artur Mas, ha contestat que el Govern condemna "totes  les violències" i ha citat també els soldats israelians morts en actes de terrorisme i l'avió de Malaysia Airlines pel conflicte d'Ucraïna, així com el Sudan i Nigèria. La resposta ha irritat els ecosocialistes, que consideren que hi ha hagut "15 dies d'intolerable tolerància amb Israel".

Notícies relacionades

Amb els seus companys de files drets i aguantant cartells en què es llegien els missatges 'Aturem els bombardejos a Gaza' i 'Solidaritat amb Palestina', el colíder ecosocialista, Joan Herrera, ha exhibit la portada d'EL PERIÓDICO, amb el titular 'Vergonya mundial', i ha exigit a la Generalitat que condemni els bombardejos israelians.

La revista 'Mongolia' també ha destacat al seu compte de Facebook la portada d'EL PERIÓDICO sobre l'assalt d'Israel a Gaza i ha lloat que "per fi un mitjà es posiciona" en el conflicte. El comentari de 'Mongolia' sobre la portada del diari ha estat vist per més de 500.000 persones en només 12 hores, ha rebut més de 13.000 'm'agrada' i ha estat compartit més de 9.000 vegades.