L'ONU estudia una resolució per demanar responsabilitats als que van abatre l'avió

El Consell de Seguretat exigirà que els grups armats separatistes permetin l'accés a la zona

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Seguretat de l'ONU està considerant un projecte de resolució per condemnar l'abatiment de l'avió de passatgers de Malàisia a Ucraïna, a la vegada que exigirà que els grups armats separatistes permetin l'accés al lloc de l'accident. També demanaran als Estats de la regió que cooperin en una investigació internacional. 

Notícies relacionades

Austràlia --que va perdre 28 ciutadans en el sinistre-- ha distribuït un projecte de resolució (al qual ha pogut accedir l'agència Reuters) al Consell de Seguretat i a diversos diplomàtics, que han parlat a condició de mantenir l'anonimat, i podria ser sotmesa a votació aquest dilluns. 

En el text "s'exigeix que els responsables de l'abatiment responguin d'això i que tots els Estats cooperin plenament en els esforços per retre comptes". La resolució "condemna en els termes més enèrgics l'abatiment del vol de Malaysia Airlines MH-17 (...) en què van perdre la vida 298 persones" i "exigeix que tots els Estats i altres actors de la regió s'abstinguin d'actes de violència dirigits contra avions civils".