Fidel Castro reapareix en una entrevista amb Putin durant la seva visita a Cuba

La visita del president de Rússia es produeix una setmana després que el Parlament rus aprovi condonar al país caribeny el 90% del seu deute

El mandatari cubà Fidel Castro amb el president rus, Vladímir Putin, a l’Havana. / FOTO: Alex Castro / EFE VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Vladímir Putin, president de Rússia, i Fidel Castro, exmandatari cubà, s'han reunit a l'Havana i han conversat durant "una hora" sobre temes de política i economia, segons informen fonts russes. "Els dos líders han intercanviat punts de vista sobre afers internacionals i l'economia global. A més, han tingut una discussió detallada sobre la situació i l'evolució de les relacions bilaterals russocubanes", indica un comunicat de la presidència russa.

L'entrevista amb Castro, de 87 anys i retirat del poder des del 2006, va ser programada com una trobada informal en el marc de la visita oficial que Putin va fer aquest divendres a l'illa, primera parada d'una gira llatinoamericana que també el portarà a l'Argentina i el Brasil els pròxims dies.

Putin se suma així a la llista de personalitats que han fet visites de cortesia al líder de la revolució cubana des que el 2006 una greu malaltia el va obligar a delegar el poder en el seu germà Raúl, que va ser confirmat com a president de país caribeny el 2008. Fidel Castro manté un baix perfil públic, amb aparicions esporàdiques i amb la publicació, cada vegada menys freqüent, d'articles a la premsa.

Condonació del 90% del deute

Notícies relacionades

Després de la reunió amb l'expresident cubà, Putin va sostenir converses oficials amb Raúl Castro, amb qui a més va visitar el Mausoleu al Soldat Internacionalista Soviètic i va assistir a la firma d'un paquet d'acords bilaterals. L'arribada de Putin al país caribeny es produeix una setmana després que el Parlament rus ratifiqués un acord bilateral pel qual Moscou condona el 90% del deute que Cuba havia contret amb la desapareguda Unió Soviètica.

Segons el Kremlin, el governant rus ja va promulgar la llei de condonació d'aquest deute, que superava els 35.000 milions de dòlars. Moscou considera Cuba un dels seus socis estratègics a Llatinoamèrica, regió que el mateix Putin ha qualificat com a "clau" en la política exterior de Rússia.