ESTÀ EN PLENA CAMPANYA PER A LA SEVA REELECCIÓ

El polèmic alcalde de Toronto reconeix que consumia coca, maria i bolets

Rob Ford ha tornat al seu lloc de treball després de dos mesos de tractament per alcoholisme i addicció d'estupefaents

L’alcalde de Toronto, Rob Ford, amb ciutadans en el seu primer acte públic després del seu tractament per sortir de les drogues.

L’alcalde de Toronto, Rob Ford, amb ciutadans en el seu primer acte públic després del seu tractament per sortir de les drogues. / MARK BLINCH (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

L'alcalde de Toronto, Rob Ford, ha reconegut aquest dijous durant una sèrie d'entrevistes amb mitjans de comunicació locals que ha consumit "tota mena" de drogues, des de marihuana fins a cocaïna passant per bolets al·lucinògens, però ha assegurat que seguirà en el càrrec i que es presentarà a la reelecció.

L'onada d'entrevistes es produeix 48 hores després que Ford tornés a exercir el seu càrrec després de passar dos mesos en excedència. Durant aquest temps, el polèmic alcalde de Toronto ha rebut tractament per alcoholisme i addicció a estupefaents.

Ford, un acabalat empresari que pertany a una poderosa família conservadora de Toronto, va ser elegit alcalde el 2010 amb la promesa de reduir impostos. Malgrat els seus problemes amb l'alcohol i les drogues, Ford està en plena campanya per a la seva reelecció de cara a les eleccions a l'alcaldia l'octubre d'aquest any.

"Vaig néixer amb aquesta malaltia"

Durant les entrevistes amb diverses televisions locals, Ford va repetir les mateixes respostes a les preguntes més comprometedores i va defensar les seves accions perquè, va dir, "vaig néixer amb aquesta malaltia i moriré amb aquesta malaltia", en referència al seu alcoholisme i drogoaddicció.

Ford va desaparèixer de la vida pública fa dos mesos quan dos diaris de Toronto van fer públic un vídeo en què l'alcalde i acabalat empresari fumava crac, una potent varietat de cocaïna, a casa de la seva germana, així com una gravació d'àudio en què profereix insults homòfobs, sexistes i racistes.

Dilluns, Ford va reaparèixer a l'alcaldia de Toronto i va llegir una declaració de 20 minuts davant un reduït grup de mitjans de comunicació.

No obstant, Ford es va negar a identificar les persones que li han proporcionat crac i altres estupefaents des que va arribar a l'alcaldia, així com a col·laborar amb la Policia de Toronto, que està investigant els seus vincles amb organitzacions criminals de la ciutat.

Ford es va escudar en el fet que el seu advocat li ha aconsellat que no cooperi amb la investigació policial.

Nega que sigui homòfob i racista

Ford també va negar que sigui homòfob o racista malgrat les múltiples converses gravades en què se'l pot sentir proferint insults contra minories.

L'alcalde tampoc va voler contestar si, en cas de ser reelegit per al càrrec, participarà l'any que ve en les celebracions del Dia de l'Orgull Gai que se celebren a Toronto.

Malgrat la tradicional presència de l'alcalde de Toronto en les celebracions del Dia de l'Orgull Gai, des que va arribar a l'alcaldia Ford ha evitat assistir a l'acte amb diferents excuses.

Notícies relacionades

Ford tampoc va voler contestar si dimitiria del càrrec en cas que recaigui en el consum d'alcohol o drogues.

Ford ha reconegut en diverses ocasions que ha mentit de forma repetida sobre les seves accions i no és la primera vegada en els últims mesos que es declara "curat" després de reconèixer el consum de drogues.

Temes:

Toronto