CONTROVÈRSIA AL CANADÀ

L'alcalde de Toronto admet finalment que va fumar crac i demana perdó als seus conciutadans

Rob Ford eludeix dimitir després de confessar haver consumit aquesta variant de la cocaïna "en una de les meves nits de borratxera"

Ford beu una mica d’aigua durant la seva declaració a l’Ajuntament de Toronto.

Ford beu una mica d’aigua durant la seva declaració a l’Ajuntament de Toronto. / AARON HARRIS (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de TorontoRob Ford, ha demanat aquest dimarts perdó però ha eludit dimitir després d'haver admès que havia fumat crac, i ha assenyalat que espera que els seus conciutadans "decideixin si volen que segueixi com a alcalde" en les eleccions previstes per al 27 d'octubre del 2014.

"Sé que els he decebut i no puc fer res més que demanar disculpes. Ho sento. Sé que he de recuperar la seva confiança. M'agrada molt la feina. M'agrada la meva feina i estimo la meva ciutat", ha afirmat Ford en una breu declaració a la seu de l'Ajuntament de Toronto després de reconèixer que havia consumit aquesta variant de la cocaïna després de diversos mesos negant-ho.

"Però tenen una opció. Vivim en una democràcia i el pròxim 27 d'octubre del 2014 vull que la gent d'aquesta gran ciutat decideixi si volen que Rob Ford sigui el seu alcalde", ha afegit visiblement nerviós.

Hores abans, Ford havia explicat de manera sorprenent que el consum de crac s'havia produït "fa un any (...) Probablement en una de les meves nits de borratxera".

"El que vaig fer està malament i admetre-ho ha sigut la cosa més difícil i vergonyosa que he hagut de fer (...) Sento com si m'haguessin pres 1.000 lliures", ha dit abans de subratllar que aquests "errors no es tornaran a repetir mai més".

Secret de domini públic

Notícies relacionades

L'escàndol era un secret de domini públic des de feia mesos al Canadà. La setmana passada, el cap de policia de Toronto, Bill Blair, va confirmar que les autoritats estaven en possessió d'un vídeo, localitzat en un dels ordinadors decomissats en una operació contra el tràfic de drogues a la ciutat, en què es veia Ford fumant una pipa de crac.

Ford, de 44 anys i del partit conservador, va ser elegit el 2010 contra tot pronòstic alcalde de la principal ciutat del Canadà.