L'alcalde de Toronto abandona temporalment el seu càrrec després d'aparèixer un altre vídeo comprometedor

Rob Ford ha admès que té "un problema amb l'alcohol" i ha assegurat que buscarà "ajuda immediata"

L’alcalde de Toronto deixa el càrrec per la seva addicció al crac. / ATLAS

L’alcalde de Toronto deixa el càrrec per la seva addicció al crac.
L’alcalde de Toronto en una roda de premsa a l’octubre.

/

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de Toronto, el controvertit Rob Ford, ha anunciat aquest dijous que abandonarà temporalment el seu càrrec i la campanya electoral  per "buscar ajuda immediata", després de reconèixer problemes d'alcoholisme. Ford ha assegurat en un comunicat que té "un problema amb l'alcohol" i "amb la presa de decisions" quan està ebri. "He lluitat amb això des de fa temps i he decidit suspendre temporalment la meva campanya i les meves obligacions com a alcalde per buscar ajuda immediata", ha afegit Ford.

Notícies relacionades

La decisió es produeix després que diversos mitjans de comunicació canadencs publiquessin explosives imatges i gravacions d'àudio de Ford consumint drogues, blasfemant i proferint insults. En un vídeo publicat el cap de setmana passat pel diari 'The Globe and Mail'The Globe and Mail, Ford està consumint crac amb la seva germana. A més, en una gravació d'àudio publicada dilluns, Ford, totalment borratxo en un bar de Toronto, llançava vulgaritats i comentaris sexuals contra una de les regidores de l'ajuntament. No obstant, Ford no ha reconegut que sigui un addicte a la cocaïna.

No és la primera vegada

Però aquesta no és la primera vegada que Ford es compromet a deixar de beure i buscar ajuda professional per superar el seu alcoholisme. A finals de l'any passat, després que la policia de Toronto expliqués que tenia en la seva possessió un vídeo en què Ford apareixia fumant crac, l'alcalde de la més gran ciutat canadenca va afirmar que havia deixat de beure. Però al cap de poques setmanes, Ford va aparèixer en locals públics completament embriagat. L'alcalde va negar que hagués recaigut i es va limitar a assenyalar que "ningú és perfecte".