28 morts i 268 desapareguts

Detingut el capità del vaixell sud-coreà enfonsat

Lee Joon-seok està acusat de cinc delictes, entre ells el de negligència i el de violar el dret del mar

La policia de Corea del Sud ha detingut Lee Joon-seok, capità del ’Sewol’. / REUTERS / VÍDEO: ATLAS

La policia de Corea del Sud ha detingut Lee Joon-seok, capità del ’Sewol’.
El capità del ’Sewol’ (tercer per la dreta), en el moment d’abandonar el vaixell.

/

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de Corea del Sud han atès les peticions de la fiscalia i han detingut aquest divendres a última hora (primera hora del dissabte a Seül) el capità del vaixell enfonsat amb 475 persones a bord, la majoria estudiants de batxillerat. L'últim balanç oficial és de 28 morts i 268 desapareguts i a mesura que passen les hores cauen les possibilitats de trobar supervivents.

Lee Joon-Seok, de 52 anys, està a l'ull de l'huracà després que els supervivents l'acusessin de ser dels primers d'abandonar el vaixell. El capità del 'Sewol' afronta cinc acusacions; entre elles la de negligència i la de violar la legislació del mar, segons ha informat l'agència sud-coreana Yonhap. Els altres tres càrrecs són abandonar el vaixell abans de portar sans i estalvis els passatgers, causar danys i no haver demanat ajuda a altres vaixells.

Notícies relacionades

Si la justícia el considera culpable, el capità afrontarà una condemna que pot anar dels cinc anys de presó a cadena perpètua.

La gestió del rescat i el desenvolupament dels esdeveniments ha irritat seriosament les famílies de les víctimes, que han acusat d'incompetència a la tripulació, els serveis d'emergència i eles autoritats.