Putin crida l'ONU a condemnar l'ús de la força a l'est d'Ucraïna

Les autoritats de Kíev han iniciat una operació de força a la zona sud-oriental del país

Policies ucraïnesos en un lloc de control en una carretera pròxima a Barvenkovo, a l’àrea de Kharkiv, aquest dimarts.

Policies ucraïnesos en un lloc de control en una carretera pròxima a Barvenkovo, a l’àrea de Kharkiv, aquest dimarts. / EFE / ROMAN PILIPEY

1
Es llegeix en minuts

El president rus, Vladímir Putin, ha cridat aquest dimarts la comunitat internacional a condemnar l'ús de la força per part de les autoritats de Kíev a l'est d'Ucraïna, durant una conversa telefònica amb el secretari general de l'ONUBan Ki-moon. "En particular, Putin ha subratllat que Rússia espera de l'ONU i de la comunitat internacional una condemna ferma d'aquestes accions anticonstitucionals", ha informat el Kremlin en un comunicat recollit per les agències locals.

Putin i Ban han abordat la tensa situació a Ucraïna que, segons el Kremlin, "s'ha aguditzat de manera brusca a causa de l'operació de força iniciada per les autoritats de Kíev al sud-est del país". Segons fonts oficials i les milícies prorusses, diverses persones han mort aquest dimarts en el combat que va esclatar a l'aeròdrom de Kramatorsk, a la regió oriental ucraïnesa de Donetsk, baluard de la sublevació contra el Govern de Kíev.

Notícies relacionades

El president interí d'Ucraïna, Aleksandr Turxínov, ha anunciat aquest matí el començament d'una operació antiterrorista a Donetsk, on les milícies prorusses han ocupat edificis administratius i comissaries policials en diverses ciutats. "Els ultimàtum són cosa de civils. Això és una operació militar. Uns 300 homes armats actuen a l'est d'Ucraïna. Els combatrem, perquè són invasors estrangers, bandits i terroristes", va dir el general Vasili Krútov, cap de l'operació antiterrorista.

Turxínov va proposar dilluns a Ban el desplegament de forces de pau de l'ONU a l'est d'Ucraïna per participar en una operació antiterrorista conjunta contra els sublevats. El primer ministre rus, Dmitri Medvédev, ha advertit aquest dimarts que Ucraïna es troba "al caire d'una guerra civil".

Temes:

Ucraïna